Tapolca

2017.05.14. 14:05

Gauland Zsófia veterán párbajtőrvívó Európa-bajnokságra készül

Gauland Zsófia, az Sz-L Bau Balaton Vívóklub veterán párbajtőrvívója a veterán női párbajtőr ob-n Törökbálinton a 40+-os korosztályban első helyezést ért el.

Tóth B. Zsuzsa

Zsófi mesteredző, a zalahalápi Csontváry általános iskola harmadik osztályos diákjait a pedagógiai program keretében tanítja vívni. Amikor az iskolai program három évvel ezelőtt elindult, húsz év szünet után újra edzeni kezdett. Korábban junior világbajnoki ezüstérem volt a legszebb eredménye, két évvel ezelőtt pedig 12. lett az Európa Bajnokságon, ahol a hónap végén már újra versenyez.

Gauland Zsófia Eb-re készül
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az eltelt húsz év alatt két gyermeke született és nem foglalkozott a sportággal. Azt mondja, ha nem indult volna el az iskolai vívás, eszébe sem jutott volna újra pástra lépni. Most viszont hetente kétszer edz, sorra szerzi az érmeket és együtt gyakorol a gyerekekkel is. Tanítványai közül minden évben kikerül néhány tehetség, akik később a tapolcai klubban folytatják a vívást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!