Tapolca

2015.03.29. 14:49

Tapolcai választás - MIÉP: A jog és a közbiztonság a legfontosabb

A MIÉP legfőbb célja eztán is a magyar termőföld védelme, az ország betelepítési tervének ellenzése. A térségi összefogás mellett a lét, a jog és a közbiztonság az elsődleges.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt sajtótájékoztatóján a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) jelöltje, Horváth Magdolna.

– Csurka István szellemében dolgozunk tovább. A kormány mai intézkedései közül többet is bírálunk. A multicégek megadóztatásával kifelé a szigorítást kommunikálja a kormány, de csorbítja a sztrájktörvényt, a jogokat. A legfontosabb a lét, a jog és a közbiztonság érvényesítése. Tisztességes bérekben kell részesíteni a munkavállalókat. A föld nekünk teremjen, a törvények védjék meg a köz vagyonát. Szigorúbban kell ellenőrizni a külföldről beérkező élelmiszereket, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a közbiztonságra. A környék legfontosabb fejlesztési lehetősége a turizmus, de ehhez biztonságos környezetet kell biztosítani – mondta Horváth Magdolna.

Horváth Magdolna (középen) és Gy. Balogh Géza Péter (jobbról) szerint kiemelt fontosságú a térségi integráció és az összefogás (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Hangsúlyozta továbbá a térségi integráció és összefogás fontosságát. Véleménye szerint a helyi kisebb vállalkozások összefogásával, azok közös arculatával lehetne népszerűsíteni környezetünk értékeit. A lovas-, a bor-, a kerékpáros- és a horgászturizmus erősítésre vár. Tapolca környékén a Balaton adta lehetőségekre kell építeni, Ajkán pedig az iparra. Ami pedig az egészségügyet illeti, leginkább a megelőzésre helyezné a hangsúlyt. A párt Pest megyei elnöke, Gy. Balogh Géza Péter szerint a termőföld védelme és a betelepítési terv ellenzése az elsődleges. Csak aztán lehet foglalkozni a brókerbotránnyal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!