Tapolca

2014.08.17. 13:10

Pörköltfőző verseny az ünnepi napokon

Tapolca - Jó hangulatban telt a vasárnap a városban, hiszen ekkor rendezték meg a tizenhatodik tapolcai pörköltfőző versenyt a Köztársaság téren az ünnepi napok és borhét programjai sorában.

Szijártó János

Közel húsz csapat vett részt a bográcsos gasztronómiai megmérettetésen és készített finomabbnál finomabb étkeket. A szakértőkből álló zsűri négy kategóriában (sertés, marha, vad, egyéb) hirdetett eredményt a füst eloszlása és a nagy közös ebéd után. Ekkor tudták meg az érdeklődők a "Virágos Tapolcáért-Tiszta udvar, rendes ház" verseny eredményeit is.

A Tapolcaiak a nemzetért csapata, a bográcsnál Dobó Zoltán, mellette balról Kurkó Tamás. Fotó: Szijártó János

A csütörtök esti zenés felvonulás óta felbolydult méhkashoz hasonlít a város, főként a Kisfaludy utca és a Köztársaság tér környéke, a rendezvények fő színhelye. Kirakodóvásár, boros pavilonok, zene várja a látogatókat szerdáig. Nagy érdeklődés kísérte a felvonulókat, akik mazsorettek vezetésével masíroztak végig a városon a Köztársaság térig, ahol az ünnepélyes megnyitót tartották.

Itt kihirdették az idei borverseny eredményeit, majd a vásári forgatag első napján Caramel adott koncertet. Másnap, pénteken Fassang László zongoraművész hangversenyét láthatta közönség a Nagyboldogasszony Római Katolikus Templomban. Utána a rockkedvelők örülhetnek, hiszen a Lord együttes lép színpadra. Vasárnap, a pörköltfőző verseny után Koós Jánossal találkozhatott a közönség. Hétfőn többek között a By the Way és Vastag Csaba, kedden a Stoned, szerdán Márió mutatkozik be. Ezen a napon tűzijáték is lesz, ami a rendezvénysorozat zárása is egyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!