Sümeg

2014.09.27. 16:08

Családi délután Sümegen játékkal, tánccal, énekkel

Együtt játszott a család a Családbarát napon a Ramassetter iskola tornatermében.

Tisler Anna

A szervezők úgy állították össze a játékokat és foglalkozásokat, hogy azokon a néhány éves kisgyermektől a kamaszokig, a szülők és a nagyszülők is találjanak olyan feladatot, amelyet együtt tudnak csinálni. A kínálatban a legkisebbeket csúszda, ügyességet fejlesztő és sportjátékok várták, a nagyobbak gördeszkázhattak, a kreatív műhelyben az egész család dolgozhatott egy-egy ajándékon, amelyet hazavihettek otthonukba. A szervezők kipakolták a logikai játékokat, amelyben minden korosztály számára voltak kézügyességet, logikát és tárgyi tudást igénylők is.

- A program célja az volt, hogy a családok tagjai közösen tevékenykedjenek, alkossanak, fordítsák egymásra az időt – fogalmazta meg a rendezvény célját a szervező Kisfaludy művelődési központ igazgatója, Szerencse Károlyné.

A délutánon nem hiányozhatott a lufihajtogató és a testfestés sem. Minden gyerek ingyenesen kapott egy állatfigurát.

Szabó Zsolt lufihajtogató Kapolcsi Veronika, Bőnyi Evelin és Lőrincz Mónika kérését teljesíti (Fotó: Tisler Anna)

A kulturális műsorban a művelődési intézmény több amatőr kulturális csoportja valamint két hastánccsoport is szerepelt. A Pintérné Németh Bernadett vezetésével működő Szivárvány táncegyüttes mini, maxi és tini csoportja nagy tapsot kapott. Az országszerte ismert Broadway tánccsoport három különféle stílusú táncot mutatott be műsorából. A Zafirah és az Al Ahram hastánccsoportok után az Icon Művészeti Társulat énekesei, valamint Klippel Dávid és Farkas Szabina lépett színpadra. Késő délután a Sportol a család program résztvevőit Bíró Ica mozgatta meg, majd mindenkit meghívott a reform ételek kóstolójára.

Szerencse Károlynétól megtudtuk, Sümeg is csatlakozott az Itthon vagy, Magyarország szeretlek programhoz, amelynek keretében 20,30 órakor Illényi Katica koncertjét követően meggyújtották a Szent Mihály napi tüzet az összetartozás jelképeként.

A programsorozat vasárnap 14,30 órától szüreti felvonulással és néptáncgálával valamint Zséda koncerttel folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!