Sümeg

2013.02.17. 14:44

Vidám jelmezes buli

Kiszebáb elégetésével, kiabálással igyekeztek elűzni a telet a sümegi Ramassetter általános iskola felső tagozatos diákjai és az óvodások a napokban.

Szijártó János

A telet szimbolizáló műbanya otthonkájának a zsebébe bárki beletehette azt a cédulát, amire felírta minden baját, bánatát, hogy az is égjen el a  bábuval együtt. Miközben a tűzoltók felügyelete mellett égett a bábu, Bozovic Zsuzsanna tanárnő télűző varázslatot olvasott fel, amelyet a diákok hangosan kiabáltak utána. Az égetés előtt a diáksereg végigvonult a belvároson, sokan jelmezt is öltöttek. A tél is megtudhatta, hogy az embereknek már elegük van a hóból és a hidegből.  A felvonulás után az iskola tornatermében két alsó tagozatos, majd   az összes felső tagozatos osztály bemutatta farsangi  műsorát,  de  még  a tanárok  is beöltöztek.

Elűzték a telet a sümegi Ramassetter  általános iskola felső tagozatos diákjai és az óvodások a minap (Fotó: Szijártó János)


A színvonalas produkciókról   Szerencse Károlyné, a Kisfaludy művelődési központ igazgatója   a  zsűri elnökeként  mondott elismerő, pozitív véleményt.    Az alsó tagozatosok között az 1. T osztályosok 10 ezer, a  4. T osztályos  diákok 5000 forintot kaptak kirándulásra, illetve egy  kosár édességet is átvehettek.   A felsősöknél  a 6. B osztályosok nyertek, ők 20 ezer forintot kaptak az osztálykirándulásukhoz. Másodikok lettek  a 7. A osztályosok, jutalmuk 15 ezer forintos utalvány volt, a harmadik helyezett  8. A pedig 10 ezer forinttal gyarapodott. A farsangi délutánon újfajta fizetőeszközt vezettek be a rendezők. Mosolyért, valamint kacsintásért lehetett szalámis kenyeret, gyümölcssalátát és üdítőt kapni.  A szervezők a tanárok munkáját egy torta átadásával köszönték meg. 

 

 


A szülői szervezet tagjai segítségét interaktív könyvtári foglalkozáson való részvételi lehetőséggel köszönték meg a szervezők. Tompáné Tér Anikó és Adorján Ádám, a szervezet társelnökei emléklapot is kaptak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!