Sport

2015.03.28. 18:49

Veszprém-Brest finálé a SEHA-Ligában

A szezon első trófeáját már vasárnap begyűjtheti a veszprémi férfi kézilabda együttes, amennyiben a SEHA-Liga Final Four döntőjében legyőzi a hatszoros fehérorosz bajnokot, a Meshkov Brestet.

B. Virág Rita

Alaposan ráhozták a frászt szurkolóikra a veszprémiek a SEHA-Liga elődöntőjében: a PPD Zagreb ellen nem nyújtottak kimagasló teljesítményt, az átlövőik különösen gyenge napot fogtak ki (a láthatóan önmagával is nagyot küzdő Ilic így is öt gólig jutott), s bár végig vezettek, az utolsó pillanatban a horvátok kiegyenlítettek. Veselin Vujovic tanítványai elrontották utolsó támadásukat, míg a bakonyiak ezt a szívességet nem tették meg, így elképesztő izgalmak végén 25:24-re nyertek és bejutottak a döntőbe.

A másik ágon, nem kis meglepetésre a tavalyi fináléban elszenvedett vereségért visszavágva, a fehérorosz Meshkov Brest jutott be.

A Veszprém pazar mutatóval jutott el idáig, hiszen az alapszakaszban 17 győztesen megvívott találkozó mellett, mindössze egyszer kapott ki. Ráadásul a statisztikák szerint a sorozat történetében az első olyan együttes lehet, amennyiben legyőzi a Brestet, amelyik megnyerte az alapszakaszt is és a négyes döntőt is.

A mérkőzést megelőző napon sajtótájékoztatót tartottak, ahol mindkét fél arról biztosította a megjelenteket, hogy vasárnap este egy küzdelmes és remek összecsapást láthatnak a jelenlévők és a televíziók előtt helyet foglalók.

Zeljko Babic, a fehérorosz alakulat vezetőedzője azt hangsúlyozta, csapata töretlenül hisz abban, hogy képes legyőzni, saját közönsége előtt egy olyan szintű együttest, mint a Veszprém.

- Pénteken előnyt kovácsoltunk abból, hogy a Szkopje nem tudott felpörögni. Most is ez a célunk. Mindannyian hiszünk a sikerben. Bízom benne, hogy játékosaim ugyanolyan magas színvonalon kézilabdáznak majd, mint tették azt a Vardar ellen is – fogalmazott a tréner.

A Brest egyébként sorozatban másodszor jutott el a SEHA-Liga fináléjába, az előző kiírásban épp a Szkopje ütötte ki a nyeregből.

Simon Razgor, a Brest jobbszélsője is azt emelte ki, társaival együtt nagy motivációt éreznek magukban és mindenképp szeretnék megmutatni, képesek a győzelemre.

- Tisztában vagyunk vele, hogy a Veszprém milyen erős csapat. Azonban minden sportoló úgy lép a pályára, hogy győzni akar. Éhesek vagyunk a sikerre és ezért mindent megteszünk vasárnap - fogalmazott.

Carlos Ortega, a veszprémiek spanyol mestere elmondta, a horvátok elleni kemény meccs után különösen örül, hogy a döntőbe jutottak.

- Tiszteljük a Brestet, hiszen az elmúlt időszakban igen figyelemre méltó eredményekkel rendelkezik. Ahogy a Zagreb ellen, úgy a a fehéroroszok ellen sem számíthatunk könnyű meccsre. Úgy gondolom, támadásban lényegesen többet kell nyújtanunk ahhoz, hogy magasba emelhessük a győztesnek járó trófeát.

Schuch Timuzsin, a hazaiak beállója szerint a Brest különösen jó formában van, a Vardar legyőzésével ezt bizonyította is.

- Nekünk mindenképpen a saját játékunkra kell koncentrálnunk és akkor úgy vélem, nem lehet gondunk. Természetesen teljes odafigyeléssel küzdünk majd, hiszen nagyon fontos számunkra is a végső siker megszerzése - nyilatkozta a válogatott játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!