Sport

2014.09.01. 16:50

Újra utazik a kézilabdacsapat

Alig maradt ideje a regenerálódásra az MKB-MVM Veszprém KC férfi kézilabdásainak, hiszen a vasárnapi Szuperkupa után kedden már újabb erőpróba vár rájuk. Ezúttal a SEHA-ligában, az Eperjes otthonában kedden 18 órától.

B. Virág Rita

– Nagyon nehéz az igen kurtára sikerült regenerálódás után egy BL-szintű csapatnál pályára lépni – nyilatkozta Gulyás Péter, a veszprémiek jobbszélsője. – Véleményem szerint a Presov a SEHA-liga egyik legjobbja, rendkívül jó erőkből áll, s az utóbbi években alaposan megerősödött, főleg hazai pályán igen veszélyes – hangsúlyozta a válogatott játékos.

– Szinte pihenés nélkül kell letudni az újabb hosszú utazást. Ez mennyire látszódhat meg a játékukon?

– Úgy gondolom, elég feszes a programunk, hiszen a vasárnapi Szuperkupa után hétfőn délelőtt útnak is indulunk Szlovákiába, ám ott lesz egy kis pihenőnk. Ilyenkor már a buszon igyekszünk minél többet pihenni, de ez sokszor elég nehéz. Főleg azoknak, akik olyan magasak, mint én. A derekunk, a lábunk óhatatlanul megfájdul, alig várjuk, hogy lekászálódjunk a buszról. Az jó viszont, hogy lesz ott egy nyugodt éjszakánk, és szerintem frissen, üdén tudunk pályára lépni.

– Sikerült feltérképezni a Presov erősségeit?

– Kemény találkozóra számítunk, ám így is mi vagyunk a favoritok. Ha év végén szeretnénk harcba szállni a négy aranyért, akkor ezeket a lépcsőfokokat kötelező megmásznunk. Az Eperjes két átlövőjének teljesítménye figyelemre méltó, a beállósokat is jól játsszák meg, védeke-zése pedig igen agresszív. Gyors, pontos játékkal azonban meg lehet őket fogni. Szerintem mi gyorsabbak vagyunk és a védekezésünk is masszívabb.

– A SEHA-ligával jóval többet vannak távol a szeretteiktől. Ezt miként lehet kezelni?

– A kislányom nagyon nehezen viseli, amikor napokig távol vagyunk. Ha itthon vagyunk, akkor igyekszem minél több időt velük tölteni. Kihasználok minden percet, de ezt most így kell elfogadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!