Sport

2014.08.30. 12:46

Újabb Európa bajnoki érmek

Sümeg - Újabb érmeket szereztek a Transzplantáltak Veszprém Megyei Érdekvédelmi és Sport Egyesülete tagjai az augusztus végén Krakkóban megrendezett Európa bajnokságon.

Penk Tímea

Lőrinczné Halász Klára (szemüvegben) a nyertes verseny után

Mint Lőrinczné Halász Klára elnöktől és versenyzőtől megtudtuk, a herendi Gyurkó Alexandra úszó két arany és három ezüst érmet szerzett. Alexandra 400 méter gyorson és 100 méter háton bizonyult a legjobbnak, 50 méter pillangóban, 100 méter gyorson és 200 méter vegyes úszásban másodikként ért célba. Az ajkai Jánka Sándor 100 méter és 200 méter futásban ezüst érmet szerzett. Lőrinczné Halász Klára petanqueban Tóth Irmával közösen aranyat szerzett, bowling egyéniben ezüst érmes lett, bowling párosban Kövér Hajnalkával a dobogó legfelső fokára állhatott. A pápai atléta Gelencsér Róbert 100 méter, 200 méter, 4x100 méter futásban és súlylökésben aranyat, távolugrásban ezüstöt érdemelt ki. A szentgáli Szép Gyula bowling egyéniben és párosban is jól szerepelt, de érmet nem szerzett. Az elnöktől megtudtuk, a csapat augusztus 16 és 23 között tartózkodott Krakkóban, két éjszaka szállást a szövetség fizetett, a többit saját maguk finanszírozták. A bajnokságon 22 ország versenyzői vettek részt Magyarország összetettben a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!