Sport

2014.12.16. 11:40

Többen pihenőt kaptak a magyar férfi kézilabda válogatottból

Veszprém - Kihirdette Talant Dujshebajev, a magyar férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya az Egyiptom elleni felkészülési mérkőzésre készülő keretét.

B. Virág Rita

Érdekes, hogy a keretbe mindössze három játékos kapott meghívást a veszprémi alakulatból.

- Nincs ennek különösebb oka - kezdte Sótonyi László, a magyar válogatott másodedzője. - Többen pihenőt kaptak a hosszú szezon, a Bajnokok Ligája kötelezettségek miatt. Talant pedig szeretne kipróbálni új játékosokat is, akik eddig háttérbe szorultak, vagy nem jutottak játék lehetőséghez. A pécsi, két napos összetartást erre használjuk fel, és remélem, az újoncok közül mindenki igyekszik majd bebizonyítani, nem véletlenül esett rá a választás bizakodott a tréner.

A tervek szerint január 3-tól január 18-ig már egy bővebb kerettel dolgozik együtt a válogatott, akkor feltehetően 18-20 főre számít majd Dujshebajev.

A kirgíz származású szövetségi kapitány úgy fogalmazott, már most, az Egyiptom elleni találkozóval a 2016-os Európa-bajnokságra készülnek. Szeretné, ha elmélyülne és erősödne az a fajta szemlélet, taktika és motiváció, amit viszont akar majd látni a csapattól.

Egyiptom ellen december 23-án, kedden lép pályára a nemzeti csapat 16 órai kezdettel a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Az Egyiptom elleni keret. Kapusok: Mikler Roland (MKB-MVM Veszprém), Székely Márton (Balatonfüred).

Jobbszélsők: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Pásztor Ákos (Grundfos Tatabánya).

Jobbátlövők: Nagy László (MKB-MVM Veszprém), Ancsin Gábor (MOL-Pick Szeged).

Irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Balázs (Balatonfüred)

Beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Szöllősi Szabolcs (Csurgó),

Balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Nagy Kornél (Dunkerque), Gerdán Tibor (Balatonfüred).

Balszélsők: Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös), Gazdag Tibor (Csurgó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!