Sport

2014.10.28. 09:45

Szolnoki Olivér országos bajnok lett

Országos bajnoki címet szerzett a felnőtt biliárdozók között Szolnoki Olivér. A 17 esztendős veszprémi versenyző a tízes játéknemben győzött.

Horváth Gábor

Az úgynevezett tízes játékot a fiatal tehetség jobban kedveli, mint a kilences módozatot, mert ebben a játéknemben a szerencse faktor kiiktatásra került azzal a szabállyal, hogy a golyó nem eshet le bárhova. A lövést be kell mondani, így sokkal nagyobb odafigyelés szükséges a golyók elrakásához.

Szolnoki Olivér a kupával (Fotó: Kecskés Gyula)

Olivér magabiztosan teljesített a versenyen. A főágról jutott be a legjobb 16 közé, ahol Molnár Imrét 7:1 arányban győzte le. Következő ellenfele sem úszta meg, A negyeddöntőben Neszt Tibor maradt alul 7:1-re az ifjú veszprémivel szemben. Az elődöntőben Olivér 8:5 arányban bizonyult jobbnak Mikó Balázsnál.

A fináléban Keidl Márton volt az ellenfél, de megállítani ő sem tudta a menetelő 17 esztendős tehetséget. Szolnoki Olivér ezt a csatát is 8:5-re nyerte meg és ezzel felnőtt bajnoki címet ünnepelhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!