Sport

2014.05.05. 11:45

Sportlövő aranyérmek

Zirc - A hagyományoknak megfelelően nagyszerűen teljesítettek a zirci sportlövők az országos diákolimpia döntőjében.

Novothny Ottó

Az általános és középiskolás diák sportlövők fináléját Ácson rendezték meg a közelmúltban, ahol erős mezőny gyűlt össze..

A zirciek közül a légpuska húsz lövéses számában a Reguly iskola csapata (a résztvevő fiatalok: Károlyi Gergő, Ambrus Szabolcs, Mihályfi Vendel) magabiztos versenyzéssel szerezte meg az aranyérmet.

Ráadásul Károlyi Gergő duplázott is, hiszen egyéniben sem célzott nála senki pontosabban a légpuskások közül, megérdemelten gyűjtötte be ebben a számban is az első helyet, állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A zirci csapat nagyszerűen szerepelt a diákolimpikon sportlövők idei országos döntőjén, melyet Ácson rendeztek meg (balról): Vágenhoffer Dávid, ifj. Bagi István, Varjas József edző, Panyi Kinga, Károlyi Gergő, Mihályfi Vendel, Ambrus Szabolcs (Fotó: Király Béla)

 

Panyi Kinga a középiskolások légpuska húsz lövéses vetélkedésében bizonyult a legjobbnak az országban és vehette át az eredményhirdetésen kiérdemelt aranyérmét.

Az első helyet begyűjtők mellett az országos versengésre kijutó többi zirci fiatal is dicséretesen helytállt, például Mihályfi Vendel ötödik helyezése mindenképpen kiemelkedő.

A zirci sportlövők a helyi MTTSZ klubban készültek fel a versenyekre, gyakorlásaik olyannyira sikeresek voltak, hogy Veszprém megyéből csak a Bakony fővárosának iskoláit képviselő diákok szereztek érmet a hagyományos országos diákolimpiai eseményen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!