Sport

2015.01.21. 12:55

Mindkét megyei kosárlabda csapat otthon játszik

A férfi kosárlabda NB I/B-ben mindkét megyei alakulat három győzelem után csütörtökön, illetve pénteken a negyedikre hajt. A Pápának van nehezebb dolga, hiszen a második Törökbálintot fogadja, míg a Veszprém az Oroszlányt látja vendégül.

B. Virág Rita

A megszokottól eltérően a HOYA Pannon Egyetem Veszprém nem pénteken, hanem csütörtökön lép parkettre 19 órától.

Petőfi Áron tanítványai jó szériában vannak, három diadal után a negyedikre készülnek az Oroszlány ellen.

– Bízom benne, hogy a védekezésünk legalább olyan feszes lesz, mint az elmúlt héten, a PVSK-val szemben – kezdte Petőfi Áron, a veszprémiek szakvezetője. – A másik fontos feladatunk, hogy mind jobban kihasználjuk az új szerzeményeinkben rejlő lehetőségeket. Szabó Tibor kifejezetten meggyőző volt a Pécs ellen, s remélhetőleg egyre jobban belelendül majd. Fekete Csaba még keresi a helyét, ám edzésről, edzésre javul a helyzet.

Petőfi Áron úgy fogalmazott, az Oroszlány ellen kulcsfontosságú, hogy kevés ponton tartsák a riválist. A tréner elmondta még, a zóna elleni támadójátékot is sokat gyakorolták a héten, hiszen már az odavágón is többször alkalmazta ezt a védekezési variációt az aktuális rivális.

A Veszprém (fehérben Vertetics) továbbra is szeretne a négy között maradni, míg a Pápa (feketében) az esélytelenek nyugalmával készülhet az MTK Törökbálint ellen (Fotó: Penovác Károly)

A Motax Concordia KC Pápa nagyszerű győzelmet aratott az elmúlt héten a Soproni MAFC ellen (76:72), ezzel sorozatban már harmadik sikerét gyűjtötte be a Vajda-legénység.

Hogy a negyedik győzelem pénteken 18 órai kezdettel meglesz–e arra nagy tétben senki se fogadjon, ugyanis az a Törökbálint látogat Pápára, amely eddig mindössze kétszer kapott ki. Igaz mindkétszer idegenben, legfőbb riválisa, a Bonyhád, illetve a harmadik helyen álló Baja otthonában.

– Szeretnénk megrángatni az oroszlán bajuszát, s hogy ez elég lesz–e a sikerre, azt nem tudom – nyilatkozta Vajda Balázs, a pápaiak megbízott edzője. – Az MTK Törökbálint játékosállománya rendkívül sokoldalú, a csapat variációs lehetőségei kifogyhatatlan tűnnek. Természetesen igyekeztünk felkészülni a különböző felállásokra, és a lelkes közönségünk miatt sem törekedhetünk másra, mint a győzelemre.Vajda Balázs kitért arra, az elmúlt időszakban sokat gyakoroltak azért, hogy ne legyenek hosszan tartó hullámvölgyeik, és minél kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsanak.

Erre azért is lesz nagy szükségük pénteken, mert az MTK lendületes támadói könyörtelenül kihasználnak minden hibát, ellenük nem fér bele, három, négy percig tartó kosármentes szakasz.

 

Egymás mögött állnak a tabellán

A veszprémiek most negyedikek a tabellán 7-4-es győzelmi mutatóval, míg a Pápa felzárkózott az ötödik helyre 6-5-tel. A Veszprém riválisa az OSE 5-6-tal a hetedik, míg a Pápa ellenfele az MTK a második 9-2-es statisztikával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!