Sport

2014.09.22. 11:30

Kézilabda: a Füred nyerte a derbit, idegenben győztek a veszprémi fiatalok

Nem volt esélye a Várpalotának az NB I/B-s férfi kézilabdabajnokság második fordulójának Veszprém megyei rangadóján. A balatonfürediek mellett a bakonyiak is első sikerüket aratták.

Horváth Gábor

BKSE U-23–Várpalota 40:25 (19:10)
Balatonfüred, 300 néző. V.: Buza, Cseszregi
Balatonfüredi KSE U-23: KOMENDÁNT – Bujtár 3, Pordán 3, Csépányi 1, VASVÁRI 4, Pethő 3, Lestál 3. Csere: Kis (kapus), GYŐRI 9 (1), Nemes 3, Gerdán, Keresztes 2, NÉMETH 3 (1), Déber 2 (1), Bordács 1, Deák 3. Edző: György László
Várpalotai BSK: Szász – Tolnai, DEVECSERI 7, Szabó 3, Tarlósi 1, BÁRDOS 10 (4), Galambos 4 (2). Csere Lakatos (kapus), Tokai, Vörös, Falkner, Horváth B. Edző: Galambos Attila.
Hétméteres: 3/3, ill. 6/6. Kiállítások: 6, ill. 12 perc.

A 20. percig jól tartotta magát a Várpalota, amely kétszer kiegyenlített és rendre ott lihegett a hazai fiatalok nyakán. Aztán beállt Győri, aki akkor lőtt gólt, amikor akart. Komendánt is remekelt, közel 50 százalékkal telejsített a füredi kapuban, s mindez elég volt arra, hogy a z első félidőben „letudja” a meccset a BKSE. A folytatásban kicsit el is kényelmesítette a füredieket a fölényes vezetés. A hazaiak termelték a gólokat a második játékrész elején is, de a védekezést már kissé lazábbra vették. A győzelem nem forgott kockán, de 12-14 gólos előnyön stagnált az eredmény. György László forgatta a csapatát, mindenki lehetőséget kapott. A végén Pethő vitte be a negyvenedik füredi találatot.

Nagy különbség volt a két gárda között. Győri kiemelkedett a mezőnyből, de tulajdonképpen minden balatonfüredinek voltak szép és dicsérhető megmozdulásai. Rajtuk kívül a végig lelkesen szurkoló, a nagy hátránynál is daloló palotai drukkerek érdemelnek jelest.

Dabas–MKB-MVM U-23 20:24 (11:13)
Dabas, 350 néző. V.: Janáky, Temesi. MKB-MVM Veszprém KC U-23: CSÍKI – FEKETE 5, Márton 2, Schmid 3, KISÉK B. 2, Kovács 2, VARJÚ 9 (3). Csere: Fűzi, Karajz, Sztárai, Szűcs, Dávid 1, Ádám. Edző: Pásztor István.
Hétméteresek: 6/3.
Kiállítások: 5 perc.

A vendégeknél sok volt a hiányzó, betegség és sérülések miatt többen kényszerültek kihagyni a mérkőzést. Ennek ellenére a Veszprém remek teljesítményt nyújtott, elsősorban a védekezés volt kiemelkedő, amelyhez ötven százalék feletti kapusteljesítmény párosult. Az ötödik percet követően a sok indításgólt lövő bakonyiak végig vezettek, irányították a mérkőzést.

Megérdemelten nyert a Veszprém II, a fiatalok remek csapatteljesítménnyel és kiváló hozzáállással hozták el a pontokat a Dabas otthonából.

A Balatonfüredi KSE és az MKB-MVM Veszprém KC két fordulót követően egyaránt két ponttal áll, előbbi a negyedik, utóbbi a kilencedik helyen. A Várpalotai BSK jelenleg sereghajtó.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!