Sport

2017.05.22. 06:07

Kézi NB I/B: két győzelem a végére

Megyei körkép Sikerrel vette az utolsó akadályt is a Balatonfüredi KSE U23-as alakulata, valamint a Veszprémi KKFT gárdája is a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

NEKA–Veszprémi KSE

22:24 (13:17)

Balatonboglár, 50 néző. V.: Bujdosó, Mihály. Veszprémi KKFT: Andorka – Szmetán, Szobol 6, Éles B. 4, Heiczinger 2, Füleki 3, Hári 7. Csere: Szász (kapus), Lovas 1, Kovács Gy., Márkus 1, Végh Z., Vasvári G., Csirke, Leisz, Bándi. Edző: Pásztor István.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 4/4.

Az utolsó fordulóban tartalékosan tudott kiállni a Veszprémi KKFT a NEKA otthonában. Ez azonban nem látszott a játékon, Pásztor István legénysége kihasználva az ellenfél technikai hibáit, az első félidőben négy gólos előnyt épített. A szünet után is gyakorlatilag végig kézben tartotta a mérkőzést a vendég együttes. Bár a NEKA-nak akadtak lehetőségei a felzárkózásra, azokkal nem tudott élni, a veszprémiek pedig nagy szívvel küzdve, megérdemelten szerezték meg a két pontot.

Pásztor István: - Tartalékosan, ám nagyszerű hozzáállással léptünk pályára Bogláron. Mindenki nagyon akarta a győzelmet. Szeretném megköszönni játékosaimnak a fél éves munkáját. Úgy vélem, az eredményeink önmagukért beszélnek, 18 pontot gyűjtöttünk, hasonlóra csak a legjobbak voltak képesek.

BKSE U23-Pénzügyőr

32:25 (14:9)
Balatonfüred, 60 néző. V.: Rontó, Szanyi. BKSE U 23: KISS - Déber, Máthé 2, Németh 4, Szöllősi 1, Horváth 3, Szilágyi 1. Csere: Andó (kapus), Orbán B., Deák 1 (1), VARGA 3, Vékony 3, KIS D. 3, VÁGNER 7, Nemes 2, Szűcs 2. Edző: Kárpáti Krisztián.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3.

Az első perctől fogva tudni lehetett, hogy a záró forduló mérkőzése füredi győzelemmel ér majd véget. A 4:0-ás hazai kezdés meghatározta az első félidőt, ettől fogva Vágnerék biztosan őrizték előnyüket. A szünet után fokozatosan növelte előnyét a Füred a sereghajtó ellen, és rendkívül magabiztosan szerezte meg a két pontot. A tudásbeli különbség kétségtelen volt, a balatoniaknk nem kellett kiadni magukból mindent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!