Sport

2013.06.10. 12:10

Kerékpárosok sárcsúszdája

Eplény - Látványossá tette az eső a Bringarénában megrendezett első Bikemag Eplény kupát. Három veszprémi elsőség is született.

Szabó Zsuzsanna

A bakonyi kerékpáros helyszín első ízben adott otthont a versenynek, mely a hazai cross country magyar kupa futamsorozat harmadik állomása volt. A megmérettetésen több mint 180 mountain bike-os rajtolt el. Tóth András, a szervező, a veszprémi KE-Nelson tagja elmondta, a szokatlanul hideg és esős időjárás jócskán megnehezítette a nemzetközi elit futam versenyzőinek dolgát.

 



Az eplényi versenyen majdnem kétszáz mountain bike-os indult (Fotó: Penovác Károly)



A szombat pályabejárással kezdődött, a másnap a viszonylag népesnek nevezhető hatminchét fős amatőr futammal indult. Amatőr master kategóriában két hazai győzelem is született. A felnőtteknél Márkus János volt a leggyorsabb, míg az amatőr juniorok között Takács Balázs szintén VKE-Nelson volt a leggyorsabb. Pichner József épp csak lemaradt a master dobogóról, így negyedik lett. Ugyanitt Ulbert Zsolt a 13., a junioroknál Zoboki Péter 6. lett. Bokros Csenge (U11) negyedik lett.


Az egyik leglátványosabb futam a negyedik volt, ahol a résztvevőknek szakadó esőben és sártengerré váló pályán kellett teljesíteniük a 3.8 km-es távot. Itt Master2 korosztályban Bokros Manassé szerezte meg a veszprémiek harmadik aranyát. Dolezsai Balázs másodosztály felnőtt kategóriában 5. helyezett lett. A legizgalmasabbnak pedig az elit futam ígérkezett. Itt négy nemzet versenyzői indultak, köztük világkupákra járó szlovákok, szlovének és izraeliek. A férfiak közül végül mindössze hárman teljesítették a sárdagasztó távot. Az eredményhirdetésen a szlovén Korosec Rok és csapattársa Ferenčcak Urban állhattak a dobogó első két fokára, a harmadik Szalontay Bence (Merida Maraton Team CST) lett.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!