Sport

2014.09.17. 11:00

Harmadik helyezés a biliárdos szezon elején

Egy harmadik hellyel nyitotta a szezont a veszprémiek kiváló fiatal biliárdosa, Szolnoki Olivér.

Horváth Gábor

A biliárdos szezon a felnőtt kilences országos bajnoksággal kezdődött, Szolnoki Olivér fiatal kora ellenére már évek óta a legjobbak mezőnyében versenyez. A 16 esztendős, junior korosztályú versenyző ezúttal bronzérmet szerzett a felnőtteknél.

Az idei év újdonsága, hogy nem csoportmérkőzéseken mérettetik meg magukat a játékosok, hanem úgynevezett dupla KO-s rendszerben. Ez a fajta játék sokkal nagyobb figyelmet igényel.

Szolnoki Olivér nagy csatában kapott ki a verseny későbbi győztesétől (Fotó: Virág Marianna)

Olivérnek van rutinja az ilyen lebonyolításban, mivel az Európa-bajnokság is ilyen rendszerrel kerül megrendezésre. Visszatérve az ob-ra, a legjobb 16 játékos közé simán bejutó veszprémi biliárdos az egyenesági szakaszban először Kiss István ellen hozta a játékét 8:3 arányban, majd Kecskés Gyula ellen nyerte meccsét 8:4-re. Az elődöntőben Solymosi Gáborral került össze, és igen szoros csatában 8:9 arányban vesztette el a meccsét, így a 3. helyen zárta a versenyt. Solymosi a döntőben is remekelt, és magabiztos játékkal nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!