Sport

2014.12.23. 10:20

Gyönyörű gyakorlatok

Budapest - Nagyszerűen szerepeltek a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola diákjai a XIX. Rákoskert Kupa tornaversenyen.

B. Virág Rita

A rangos, fővárosi megméretésére az ország minden szegletéből 51 csapat 278 tornásza adta le a nevezését. Megyénket a Botev iskola képviselte, Papréti Emese testnevelő, torna szakedző tanítványai három korcsoportban is kipróbálhatták magukat.

Az I. korcsoportban, a legfiatalabbaknál az igen erős mezőnyben a dobogó legalsó fokára állhatott fel a Polák Luca, Gombos Dóra, Lakatos-Bartók Zsuzsa, Boros Laura, Csuta Sára, Kiliti Eszter összetételű csapat. Egyéni összetettben legjobban Kiliti Eszter szerepelt, 10. helyezést ért el.

A képen a felső tagozatosok között aranyérmes boteves lányok, Papréti Emese szakedzővel. Dicséretes teljesítményt nyújtottak
Fotó: Gugolya Zoltán

Külön ki kell emelni, az intézmény II. korcsoportos együttesét, amely aranyérmet szerzett. A csapatot Stark Bereniké, Raffai Bíborka, Baján Enikő, Csikó Kinga, Gugolya Zsófia, Szuhánszky Emma alkotta. A lányok egyéniben is kiváló eredményeket értek el: második helyen végzett Csikó Kinga, negyedik lett Szuhánszky Emma, hetedik helyezést ért el Baján Enikő, nyolcadikat Gugolya Zsófia, míg tizediket Stark Bereniké.

A délutáni programban szereplő felsősök is minden dicséretet megérdemelnek, nagyszerűen tornásztak, és a szerencse is melléjük szegődött, hiszen a társaság 0,05 ponttal előzte meg a kecskeméti csapatot, és ezzel a dobogó legfelső fokát foglalhatták el.

Az első helyezett tagok: Pénzes Patrícia, Magyar Zsófia, Raffai Mercédesz, Bauer Viktória, Petres Fanni, Gugolya Mónika.

Külön szólnunk kell arról, hogy egyéniben is győzedelmeskedett Gugolya Mónika, míg Petres Fanni a hatodik, Bauer Viktória pedig a nyolcadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!