Sport

2014.11.19. 11:13

Gyógyíthatatlan barátjuknak gyűjtöttek a kézilabdások

Gyógyíthatatlan barátjuknak szerveztek gyűjtést a nemesvámosi kézilabdacsapat tagjai legutóbbi mérkőzésükön. A ritka betegségben szenvedő Krisztián is kilátogatott a találkozóra.

Horváth Gábor

Megható eseménynek lehettek szemtanúi azok, akik ellátogattak a megyei bajnokságban szereplő Nemesvámos KC legutóbbi mérkőzésére. A csapat Szalai Szabolcs szervezésében gyűjtést rendezett a veszprémi Kovács Krisztián és családja részére. Krisztián az ALS elnevezésű betegségben szenved. Az ALS ritka, kegyetlen és gyógyíthatatlan.

- Szeretném megköszönni a csapatnak és a szurkolóknak az ötletet, a kedvességet – nyilatkozta lapunknak Krisztián féltestvére, Horváth Péter, aki elmondta: bátyja is nagyon boldog volt, hogy gondoltak rá, örült, hogy kilátogathatott a mérkőzésre. A meccs előtt közös fotó készült, s Krisztián végigszurkolta a találkozót.

A mérkőzés előtt közös kép készült a csapattal. Krisztián mellett balra testvére, Péter(Fotó: Kiss György)

A 38 esztendős Krisztiánnál két éve diagnosztizálták a betegséget, amely az idegközpontokat megbénítva fokozatosan építi le a szervezetet. Az állapota egy ideig stagnált, ma már viszont beszélni sem nagyon tud, először tolószékbe, majd elektromos kocsiba kényszerült.

A betegség természetesen a családra is hatalmas terhet ró, nemcsak érzelmileg, hanem fizikailag, anyagilag is. Most többek között egy olyan lánctalpas kocsi bérlésére gyűjtenek, amely képes a lépcsőházban közlekedni. Krisztián feleségével, Mónikával és három gyermekével, a 14 éves Ádámmal, a 12 esztendős Martinnal és a nyolcadik évében járó Bálinttal a negyedik emeleten lakik, ahol lift híján nagyon nehézkes a közlekedés. Volt munkatársai is felajánlották segítségüket.

- Mindenkinek hálásak vagyunk, aki tud segíteni. Voltak olyanok, aki mondták, hogy jönnek, de aztán elfordultak a testvéremtől, eltűntek. Szerencsére sokan vannak, aki ma is mellette állnak, a gyerekkori barátok közül szeretném külön kiemelni Katulacs Máriót, de mondom, mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, aki tesz valamit a bátyámért – fogalmazott Péter, akin érződik, hogy teljesen a történtek hatása alatt áll. Halkan tette hozzá: „eddig bennem is Krisztián tartotta a lelket, de úgy érzem, kezdi feladni...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!