Sport

2014.08.05. 12:25

Füreden készül a magyar női kézilabda-válogatott

E hét első felében Balatonfüreden készül magyar női kézilabda-válogatott, amely hosszú munkába kezdett a decemberi hazai Európa-bajnokságra.

Horváth Gábor

A fenti mondat kis korrekcióra szorul, a decemberi Eb-t ugyanis közösen rendezzük a horvátokkal, ugyanakkor természetesen a magyar válogatott számára az idei egy abszolút hazai kontinenstornának felel majd meg. Egy ilyen viadalon persze illik jól szerepelni, s ezzel az érintettek maximálisan tisztában vannak. Emiatt kezdett a nemzeti együttes ilyen hosszú menetelésbe, a munka egyik állomása a kecskeméti nemzetközi torna, amelyet augusztus 8. és 10. között rendeznek meg. A viadalra részben a Balaton partján készül a Németh András vezette válogatott.

A szövetségi kapitány a hétfőtől szerdáig tartó balatonfüredi program keretein belül napi két edzést vezényel a hölgyeknek. A keret 22 tagot számlál.

Németh András elmondta, a válogatott az elmúlt időszakban mutatott teljesítmény alapján jó úton jár, de a formáról a kecskeméti torna ad majd reális képet. A szakember és stábja gőzerővel dolgozik a megfelelő stratégia ki-alakításán, nem titkolják: az együttes játékát a stabil védekezésre és a gyors támadásvezetésre szeretnék felépíteni.

Érdekesség, hogy ezúttal két magyar válogatottat alakítottak ki, az első csapat mellett egy B együttes is szere-pel a tornán. Utóbbit Köstner Vilmos vezeti, ők szerdától edzőtáboroznak Kecskeméten. Németh András hangsúlyozta: a két keret között szabad, átjárható az út, hiszen a verseny nagyon jót tesz a csapatnak.Az A válogatott kerete, kapusok: Bíró (Vác), Kiss (Fehérvár), Víg (Dunaújváros). Jobbszélsők: Bognár-Bódi (Győr), Kovacsicz (FTC), Orbán (Győr). Jobbátlövők: Planéta (Győr), Soós Viktória (FTC), Tomori (FTC). Irányítók: Görbicz (Győr), Szucsánszki (FTC), Temes (Me-tzingen, német), Tóth G. (Mosonmagyaróvár). Beállók: Horváth B. (Fehérvár), Ma-yer (Fehérvár), Szamoránsky (FTC). Balátlövők: Bulath (Dunaújváros), Klivinyi (Érd), Triscsuk (Érd). Balszélsők: Erdősi (Siófok), Kovacsics (Győri ETO), Schatzl (Érd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!