Sport

2015.01.21. 19:09

Felkészülési meccsek: Ajkán és Füreden is jól vizsgáztak a próbajátékosok

Hat próbajátékossal a fedélzeten 0:2-es hátrányból állt fel az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapata az NB III-as Sárvár elleni felkészülési meccsen. A fürediek szintén döntetlen játszottak szerdán.

Horváth Gábor

FC Ajka–Sárvár 2:2 (0:1)
Ajka, 100 néző. V.: Hegedűs. FC Ajka: Tulipán – Zsirai, Pákai, Zámbó – Rajos (Csordás Simon, 64.) – Horváth (Weitner, 64.), Szabó Z. (Burics, 46.), Nagy, Matetits (Bölcsföldi, 64.) – Elek, Mihalecz (Szabó Zs., 64.). Edző: Zoran Kuntic.

A hazaiak hat próbajátékost teszteltek: Zsirai Martin (Szombathely), Szabó Zoltán (Szolnok), Burics András, Elek Bence (mindketten Cegléd), Nagy Bálint (Veszprém) és Bölcsföldi Milán (korábban Ajka, most Szombathelyről) várt bevetésre az idei első felkészülési találkozón.

A 4. percben jobb oldali vendégkontra után Kocsis négy méterről helyezett a bal alsó sarokba, 0:1. A 47. percben Kocsis 40 méteres szabadrúgásból megcélozta a kaput, a labda Tulipán segítségével került a hálóba, 0:2.

A 81. percben két próbajátékos hozta össze a hazai gólt, Bölcsföldi átadását Elek 12 méterről lőtte a jobb alsó sarokba, 1:2. A 90. percben ismét Bölcsföldi volt az előkészítő, bal oldali beadását Szabó Zsolt közvetlen közelről juttata a kapu közepébe, 2:2.

Tudósított: Bedő János.

Balatonfüred–ZTE FC 1:1 (0:0)
Balatonfüred. BFC: Gecse (Megyeri) – Gólya (Szöllőskei), Domján, Kovács, Kőbányai L., Németh, Bánhidi (Varga), Szabó, Nagy R., Czafit (Kovács P.), Kőbányai R. (Nemes). Edző: Földesi Károly.

Az NB III-as fürediek több próbajátékost is bevetettek a másodosztályú Zalaegerszeg ellen. A kiegyenlített első félidőben kicsit a vendégek kezdeményeztek többet. A küzdelmes meccs második félidejében nem változott a játék képe, egyenrangú harc folyt a pályán.

A 78. percben Kovács Gergő fejesével szerzett vezetést a ZTE, 0:1. A 85. percben korszerű támadás végén Szabó Levente indította a szombathelyi próbajátékos Németh Áront, akinek beadását a saját nevelésű Varga Győző lőtte a kapuba, 1:1.

Tudósított: Fülöp Zoltán.

Az FC Ajka legközelebb az NB I-es Lombard Pápa vendégeként lép pályára, a tesztmeccs szombaton 11 órakor kezdődik. A fürediek ugyanebben az időpontban az NB II-es Csákvárt fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!