Sport

2015.03.28. 17:06

FC Ajka: Kuntics edző lemondott

Fájdalmas vereséget szenvedett Siófokon az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben, így ismét a kiesés szélére sodródott az együttes. A fiaskó után Zoran Kuntics bejelentette lemondását.

B. Virág Rita

Siófok-FC Ajka - 3:0 (2:0)

Siófok, 500 néző. V.: Pintér (Becséri, Farkas). Siófok: Tajti – Nagy J., Mogyorósi, Csató, Polényi – Peszmeg, Horváth A., Ivancsics – Gárdos (Nagy T. 68), Andorka (Molnár 88.), Papp (Illés 61.). Edző: Soós Imre. FC Ajka: Jánosa – Asztalos, Császár, Köles, Zámbó – Pál, Besztercei (Nagy B. 46.), Lattenstein (Németh 46.) – Major, Sowunmi (Bölcsföldi 79.), Szabó. Edző: Zoran Kuntics.

Gólszerző: Andorka 32., 34., 64. percben.

Sárga lap: Ivancsics a 67., ill. Lattenstein a 30., Császár a 45. percben,

A 3. percben Sowunmi lövését blokkolták a védők. Ezt követően Andorka kétszer is fejjel veszélyeztetett, ám mindkétszer célt tévesztett. A 15. percben Jánosa mentett kivetődve Ivancsics elől. A 18. percben Major baloldali átadása után Sowunmi 18 méterről lőtt a jobb kapufa mellé. Majd a 21. percben Major baloldali szöglete után a kapu előtti nagy kavarodásban nehezen mentettek a hazai védők. A 22. és 27. percben Peszmeg próbálkozott távoli lövésekkel, mindkét esetben Jánosa könnyedén hárított. A 30. percben Nagy J. 18 méteres lövését Jánosa a bal felső sarokból tornázta ki bravúros vetődéssel.

A 32. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat: a balról érkező beadást Andorka nyolc méterről fejelte a kapu bal oldalába, 1:0.

Két perccel később növelte előnyét a Siófok: gyors kontra végén Gajdos ugrott ki az ajkai védők közül, átadását Andorka juttatta a kapuba, 2:0.

Még az első félidőben két alkalommal is Major próbálkozott; a 41. percben pedig ajtó-ablak helyzetbe hozta Szabót, aki öt méterről a kapu mellé fejelt.

Szünetben Kuntics edző kettős cserével próbálta felrázni együttesét. A játékrész első eseménye Németh 20 méteres szabadrúgása volt, melyet Tajti hárított. A 48. percben Nagy J. tört előre jobboldalon, 16 méteres próbálkozását Jánosa védte. Az 51. percben Major tört be a 16-oson belülre, lövését Tajti bravúrral fogta. Az 58. percben ismét egy remek Major elfutás, beadását Szabó azonban tiszta helyzetből a kapusba lőtte.

A 64. percben újabb hazai gól: a két perccel korábban csereként beállt Illés a baloldalon kicselezte ellenfelét, beadását Andorka közvetlen közelről vágta a léc alá, 3:0.

A 75. percben Pál jobboldali szöglete után a gólvonalról tisztáztak a balatoni védők. A hátralévő időben Jánosának előbb Ivancsics, amjd Molnár lövését kellett védenie.

Mindkét félidőben a hazai együttes játszott veszélyesebben. Andorka gólerősségét kihasználva magabiztosan szerezte meg mindhárom pontot. Az öltözőbe vonulás után Kuntics edző bejelentette, hogy nem folytatja tovább ajkai tevékenységét.

Soós Imre: - A múlt héten a szakadék szélére kerültünk, ma léptünk egyet előre. A csapat azonban továbbra is él, túléltük a zuhanást.

Zoran Kuntics: - Gratulálok a Siófoknak, megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!