Sport

2014.07.29. 12:50

Ötezren új egyéni csúcsot futott a veszprémi Szögi István

Veszprém - Eddigi sportpályafutása legemlékezetesebb pillanatait élte át Szögi István futó a nemrégiben megrendezett junior atlétikai világbajnokságon, ahol öt , és tízezer méteren indult.

B. Virág Rita

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) hosszútáv futója Szögi István két remek eredményt könyvelhetett a junior atlétikai világbajnokságon Eugene-ben. Előbb tízezer méteren tizenkettedik lett, majd ötezren új egyéni csúcsot futva tizenharmadik. Utóbbi számban ráadásul csak nem európai induló tudta megelőzni.

Szögi István Eugene-ben remekül futott, jó eredményt ért el (Fotó: MASZ)

- Fantasztikus élményekkel gazdagodtam. A világbajnokságon elképesztő volt a hangulat, rengeteg néző volt kíváncsi a versenyekre és mindenkinek olyan buzdításban volt része, amire a legjobb jelző a felemelő. Nagyon sokat kaptam a vébétől, leírhatatlan érzés ilyen sok ember előtt futni - mesélte az atléta, aki társaival együtt majd 24 órát utazott az Egyesült Államokból hazáig.

István úgy fogalmazott, úgy érzi, nagy lökést adhat a pályafutásának ez a viadal, főleg, hogy új ötezres csúcsával az európai ranglistán a negyedik helyre ugrott. Épp ezért jövőre mindenképpen szeretne kijutni az utánpótlás Európa bajnokságra. Addig is persze még sok munka és erőpróba vár rá, például a hazai országos bajnokság, amit a hétvégén tartanak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!