Sport

2014.12.17. 19:20

Esélyt sem adtak - A Füred idegenben oktatta a Mezőkövesdet

Az első félidőben mindössze hét gólt engedélyezett ellenfelének a Balatonfüredi KSE, amely szerdán biztosan húzta be utolsó idei meccsét.

Horváth Gábor

MKC–BKSE 24:33 (7:18)
Mezőkövesd. V.: Hargitai, Markó.
A Mezőkövesdi KC gólszerzői: Cuzic 11 (5), Terenyi 2, Lókodi 3, Radnic 1, Grünfeld 1, Pálos 1, Pavlovic 1, Trivkovic 2, Nakhajenka 1, Said 2. Edző: Skaliczki László.
Balatonfüredi KSE: SZÉKELY – Iváncsik T. 2, GRIGORIEV 10, SZÖLLŐSI 7, Bánhidi, FALUVÉGI 5, KOVACSICS 2. Csere: Komendánt (kapus), Németh 1, Juhász, Győri 2 (1), Vilovski 2, Vasvári, LIGETVÁRI, Gábori 2. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/5, illetve 2/1.

A balatonfüredi védekezés (balról kékfehérben Faluvégi Rudolf, Gerdán Tibor és Ligetvári Patrik) ezúttal is kiválóan működött (Fotó: Penovác Károly)

A legutóbb a Komlót simán kiütő (35:20) Balatonfüredi KSE utolsó 2014-es mérkőzésére készült. A Csoknyai-csapat a tabella negyedik, a hazai együttes a hetedik helyéről várta a találkozót. A BKSE október elején hazai pályán három góllal győzte le vetélytársát.

A vendégek remekül kapták el a kezdést és a 13. percben már 7:1-re vezettek. Szigorúan védekezett a BKSE, amelynek köszönhetően a Mezőkövesd mindössze hét találatig jutott az első játékrészben. A 20. percben már tíz góllal elhúzott a Füred, amely tovább növelte előnyét, a szünetben végül 7:18-at mutatott az eredményjelző. Székely Márton kapus ezúttal is fantasztikus napot fogott ki.

A második játékrészt aztán a hazaiak kezdték jobban, 35. perc: 10:19. Azonban a „feltámadás” nem tartott sokáig, nem sokkal később már ismét tíz gól volt a vendégek előnye, 15:25.

A folytatásban mindenki megkapta a lehetőséget a balatonfüredi együttesből, amely még a vártnál is magabiztosabban gyűjtötte be a pontokat az év utolsó bajnoki találkozóján.

 

Már az első félidőben eldőlt a meccs

Csoknyai István: – Kiváló védekezésünknek és kapusteljesítményünknek hála már az első félidőben eldöntöttük a két pont sorsát. Dicséret illeti a csapatot.

A fürediek legközelebb, január végén Cegléden lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!