Sport

2014.09.27. 21:00

Értékes pápai pontszerzés

Gólnélküli döntetlent játszott a Lombard Pápa az Újpesttel szombaton este a Perutz Stadionban a labdarúgó NB I 9. fordulójában.

Polgár Tibor

Lombard Pápa-Újpest 0:0
Perutz Stadion, 1000 néző. Vezette: Németh Ádám (ifj. Varga G., Kóbor).
Lombard Pápa: Szűcs – Csizmadia, Bogunovic, Jagodics, Frizoni – Coroian, Tóth G., Csilus, Faggyas – Kenesei, Popin. Vezetőedző: Kovács László. Újpest: Balajcza – Vadász, Heris, Litauszki, Forró – Simon, Balogh B., Kosovic, Suljic, Bardhi – Vasiljevic. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
Csere: Faggyas helyett Nagy T. a 46., Popin helyett Király a 82., Csilus helyett Gál a 91., illetve Kosovic helyett Nego az 58., Bardhi helyett Mboma a 79., és Suljic helyett Ahmeti a 86. percben.
Sárga lap: Popin a 75., Nagy T. a 81., illetve Balogh B. a 83. percben.

A mérkőzés elején nem látszott a két csapat közötti helyezésbeli különbség – a kezdő sípszó előtt a hazaiak a 14., míg a vendégek a 6. pozíciót foglalták el a tabellán –, jó iramú játék alakult ki a pályán és felváltva vezettek támadásokat a szembenálló felek. Igaz, helyzeteket a 18. percig nem láthatott az ezerfejű. Ekkor Suljic egy helyezkedési hibát kihasználva Vasiljevic remek passzával betört a tizenhatoson belülre, ám az utolsó pillanatban Bogunovic utolérte az újpesti játékost és mintaszerű becsúszással a lövés útját állta.

A 26. percben Tóth Gábor pontos jobb oldali beadását Popin 9 méterről gyengén fejelte kapura, a labda Balajczáé lett. Két minutummal később Simon ígéretes helyzetből, 14 méterről centikkel a bal oldali kapufa mellé tüzelt. A 32. percben előbb Bardhi éles szögből, majd a kipattanóból Balogh Balázs középről vette célba Szűcs kapuját, az NB I legjobb hálóőre szépen hárított mindkét esetben.

A Lombard sem akart lemaradni a helyzetek számában: Faggyas lapos lövését, aztán Kenesei távoli, veszélye szabadrúgását is védenie kellett a vendégek kapusának.

Nem sokkal az első félidő vége előtt Forró bal oldali beadása után Vasiljevic közelről bólinthatott, de Szűcs nagy bravúrral hárított.

A 48. percben Kenesei jobb oldali szabadrúgását Popin a kapu torkából a hálóba juttatta, azonban a játékvezető érvénytelenítette a szabályosnak tűnő találatot – az biztos, hogy a hórihorgas szerb csatár nem tartózkodott lesen

A folytatásban Kenesei egymás után kétszer is távolról próbálkozott, az első volt a veszélyesebb. A második játékrészt lendületesebben kezdte a hazai alakult, majd idővel a fővárosiak is magukra találtak: Suljic, aztán Vasiljevic meleg pillanatokat okozott a bakonyaljaiak tizenhatosán belül, ahol Jagodics nagyot mentve mindkettőjüket megakadályozta a gólszerzésben. A 88. percben Simon 17 méterről, középről eleresztett lövést Szűcs jókorát nyújtózva hatástalanította. A végeredmény maradt 0:0, amely igazságosnak mondható – főleg a Lombard Pápa érvénytelenített góljának tükrében.

 

Erre a védelemre már lehet alapozni

Kovács László: – Egy jó formában lévő, kiváló játékosokból álló Újpest ellen szereztünk pontot. Nekünk minden pontra szükségünk van, így elégedett lehetek a döntetlennel. Azért kíváncsi vagyok a gólunkra, amit a játékvezető nem adott meg. Védelmünk ezúttal jól teljesített, a ma látottakra lehet alapozni.

Nebojsa Vignjevic: – Győzelemért jöttünk, de nem voltunk elég frissek az előző két meccsünk miatt. Nem tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna, egyénileg akartuk megoldani a szituációkat, de csapatként játszva sikeresebbek lehettünk volna. Ellenfelünk minden labdáért keményen megharcolt, mi nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!