Sport

2014.08.04. 09:15

Egy hét judo

Megyei körkép - Négyszáz négyzetméteres tatamin sajátíthatják el a hagyományos közös felkészülés résztvevői a sportági tudásanyagot. A tanulásban kiváló szakemberek segítik az ifjú cselgáncsozókat.

Novothny Ottó

Huszonhetedik alkalommal találkoznak a nyári szünetben a judosok a nyári fesztiválon, melynek helyszíne ezúttal a zánkai Bozzay Pál Általános Iskola lesz.

A szervező salföldi és ajkai klub a közös felkészülés végén kilencedszer rendezi meg amatőr versenyét.

A napi program közös bemelegítéssel kezdődik, melyet futóedzés és gimnasztika egészít ki. Ezt követően a résztvevők két csoportban csiszolhatják judo tudásukat.

Simon Mihály öt danos mester (aki a salföldi klub vezetője és szenior világbajnokságon 2004-ben formagyakorlatával aranyérmet szerzett), Fazakas Tamás az ajkai klub mindenese, hat danos mester, többször is volt szenior vébén ezüstérmes, illetve Csuka Zoltán (korábban a magyar női válogatott szövetségi kapitánya is volt) négy danos szakedző, a rétsági klub képviseletében irányítja majd a gyakorlásokat.

A zánkai fesztiválon minden korosztály fejlesztheti tudását és erről számot is adhatnak majd (Fotó: Nagy Imre)

A haladók versenytechnikákat tanulhatnak, míg az úgynevezett övvizsga társaság az ehhez szükséges követelményeket ismételheti át.

A fesztivál augusztus 10-én kezdődik, az együttlét augusztus 16-án amatőr versennyel, illetve a már említett övvizsgával zárul.

Előbbin az U9- es korosztálytól a masters résztvevőkig mindenki bebizonyíthatja, hogy mekkora mestere választott sportágának és mennyit fejlődött a táborban.

Természetesen lesz küzdelem, valamint formagyakorlatok bemutatásával is versengenek majd a résztvevők.

 

A cselgáncsozók fesztiválját korábban évekig a padragkúti sportcsarnokban rendezték meg az ajkaiak. Később, hogy a helyiek számára is izgalmasabb legyen a program, a Balaton partjára, Alsóörsre költöztek. Az idén gazdasági okokból a zánkai, kisebb, otthonosabb iskolát választották. Várhatóan közel hatvanan vesznek részt a programon, érkeznek sportolók a Simon JC Salföld, Rétság SE, Csorna SE, Fazakas Tamás JC Ajka képviseletében. Várhatóan zirci, veszprémi, alsóörsi ifjak is bekapcsolódnak majd a munkába.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!