Sport

2015.04.01. 10:24

Darts Liga: Hat megyei versenyző áll döntős helyen

Zirc - Kaufmann Krisztián áll az első helyen az Észak-Dunántúli Magyar Darts Liga idei versenysorozatában, amely Veszprémben folytatódik.

Horváth Gábor

Huszonhárom versenyen vannak túl a liga 2014/2015-ös versenysorozatának résztvevői. A négy helyszínen (Győr, Szombathely, Veszprém, Zirc) zajló megmérettetés eddigi fordulóin összesen 102 játékos indult, s ez a mezőny minden korábbi várakozást felülmúlt.

Az első helyről a zirci Wings DC dartsosa, Kaufmann Krisztián várja a folytatást, a második pozícióban jelenleg Kozmor József (Szombathelyi DC) áll, a harmadikban pedig Raszler József (Győri DC).

A darts liga huszonharmadik fordulójának Zirc adott otthont. Fotó: Wings DC

Kozmor tíz győzelemnél tart, Kaufmann kilenc tornát nyert, a győri Rucska József kettőt, Lukács Tamás (Wings DC) és Székely Pál (Soul DC, Budapest) egy-egy elsőséget tudhat magáénak eddig.

A régióból 12 versenyző kvalifikálja magát az országos főtáblára.

Jelen állás szerint megyénkből Kaufmann mellett az ötödik Kőműves Sándor és a hatodik Lukács Tamás (mindketten Wings DC), valamint a hetedik Tax Tibor, a 11. helyen álló Geröly Ádám és a tizenkettedik Tar Csaba (mindhármam Centrum SE, Veszprém) kerülne egyenes ágon országos döntőbe.

A versenysorozat április 14-én Veszprémben folytatódik, a helyszínek további sorrendje: Szombathely, Győr és Zirc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!