Sport

2015.01.19. 14:20

Megye I.: Almádiban nem aggódnak, Peremarton, Sümeg, Herend nehéz helyzetben

Utolsó részéhez érkezett labdarúgó megye I-es értékelősorozatunk. Az alsóház tagjai nehéz helyzetben vannak, különösen a Sümeg és a Herend áll kőkemény tavasz előtt.

Horváth Gábor

Balatonalmádi (13., 16 pont)
Az erőviszonyok és adottságok alapján a Balatonalmádinak előrébb lenne a helye a tabellán, de a társaság valahogy eddig nem tudott igazán ütőképes alakulattá válni.

Ács Attila elnök: – Többet vártunk. Kevés a szerzett pont, a lőtt gólok és a győzelmek száma, de a mutatott játékkal ettől függetlenül elégedettek vagyunk. Sokszor apróságokon múlt a csapat sikere. Az esős időjárás miatt többször vált használhatatlanná a pályánk, albérletbe kényszerültünk, ráadásul sérülések, iskolai elfoglaltságok is nehezítették a munkánkat. Dolgozunk rendesen, az edzések látogatottsága példaértékű. Mi elsősorban közösségépítésben gondolkodunk és nem helyezésben, illetve annak is nagyon örülünk, hogy rend van az egyesület háza táján.

Peremarton (14., 10)
A peremartoniak négy vereséggel kezdték a szezont és a folytatásban sem sikerült összeállniuk, október végén aratták első sikerüket. Nem csoda, hogy az együttes az alsóházban telel, pedig ennél szebb őszt képzeltek el a klubnál.

Korcsmár István edző: – Jobbra számítottam. Nem jöttek az eredmények, akadtak motivációs problémák és a szorgalommal is sokszor gond volt. Apróságokon múlt, hogy nem korábban arattuk az első győzelmet, a hajrában aztán már csipegettünk pontokat. Sajnos sok gólt kaptunk és keveset rúgtunk. Nehéz helyzetben vagyunk, a folytatásban 3-4 új játékosra szükségünk lenne. A célok változatlanok, bízunk a jó felkészülésben.

Sümeg (15., 6)
A sümegieknél a szezon elején volt edzőváltás: a negyedik forduló után Lázár Szilveszter vette át a szakmai munkát Koller Tamástól. Az addig nullapontos csapat a folytatásban négyszer szerzett pontot (egyszer nyert, háromszor ikszelt) és eközben iszonyat szerencsétlen volt: összesen ötször kapott ki egyetlen góllal. A gárda hiába szorongatott meg nagyokat is, utolsóelőttiként telel, csak jobb gólarányának köszönhetően előzi meg a sereghajtót.

A sümegi együttes (a labdával Makkos Attila) egy sor egygólos vereséggel nagyon szerencsétlen félévet tudhat maga mögött (Fotó: Penovác Károly)

Lázár Szilveszter: – Sokat dolgoztunk és kialakult egy masszív brigád, amely felvette a ritmust. Az eredménytelenségünket meghatározta, hogy nem találtuk fel magunkat a kapu előtt. A csapat elejét kell megerősíteni. Rengeteg alkalommal maradtunk alul minimális különbséggel, így az ősszel elsősorban nem szégyenkezni-, hanem bosszankodnivalónk volt.

Herend (16., 6)
A Herend most már jó ideje „kibérelte” magának az osztály utolsó pozícióját. Nincs könnyű helyzetben az, aki megpróbálja kimozdítani a tabella legaljáról az együttest.

Fischer Ferenc edző: – Komoly problémák akadnak, hiszen ilyen kis létszámmal nehéz jó edzésmunkát végezni. A játékosok elfoglaltak, tanulnak, dolgoznak. Akik ráérnek, mindent megtesznek, elismerésem, ők azok, akik életben tartják a klubot. Ebben a helyzetben erre voltunk képesek, s megemelem a kalapomat, mert a csapat szervezetten futballozott, csak erőtlenek voltunk, nem volt meg a dinamika. Több vesztes meccs után is fogadtam gratulációkat, persze ezzel sokra nem megyünk. Stílusos focit játszunk, de edzésmunka nélkül nehéz eredményesnek lenni. Ha tudnánk gyakorolni, nem itt tartanánk.

 

Cseh Tamás a legeredményesebb

Az utolsó négy csapat labdarúgói közül a sümegi Cseh Tamás áll a legelőkelőbb helyen a mesterlövészek listáján, a nyolcgólos játékos holtversenyben az ötödik. A peremartoni Horváth László hatszor, a Balatonalmádit erősítő Benedek István szintén hat alkalommal, a herendi Marosi István pedig háromszor volt eredményes ősszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!