Sport

2015.01.22. 14:24

Balatonalmádi karatékák éremesője az országos bajnokságon

Egyéni- és csapatversenyszámokban is sikert sikerre halmoztak a balatonalmádi Shotokan Karate-Do SE Nippon Dojo versenyzői az egri országos karatebajnokságon.

Polgár Tibor

Magyarország 29 sportegyesülete képviseltette magát a shotokan karatestílus szövetségének országos bajnokságán Eger városában. A rangos megmérettetésen 197 versenyzője mérte össze tudását.

A balatonalmádi Nippon-Dojo lánycsapata a 6-10 éves korosztályban, kata (formagyakorlat) versenyszámban aranyérmet nyert. A Rézmüves Miklós ötdanos karatemester által vezetett egyesület fiúcsapata a 10-14 évesek mezőnyében, katában ugyancsak első helyezett lett, míg kumite (küzdelem) versenyszámban ezüstérmet érdemelt ki.

A dobogó tetején a balatonalmádi Nippon-Dojo fiúcsapata (Fotó: Rézmüves Miklós)

Az egyéni megmérettetések során is szép eredményeket értek el az almádi sportolók. Kiss Maja katában arany-, míg kumitében bronzérmet szerzett. Morvai Anna formagyakorlatban harmadik, küzdelemben pedig második helyezett lett. Csontos Tamás mindkét kategóriában ezüstéremmel gazdagodott. Kiss Márkó, Rézmüves Ádám, Sárossy Tibor és Szakály Dávid küzdelemben egyaránt a harmadik helyig jutott.

– Egyesületünknek ez volt a 2015-ös esztendő első versenysikere. Versenyzőink készülnek a következő országos és nemzetközi megmérettetésekre, köztük az idei Európa-bajnokságra – tudtuk meg Rézmüves Miklóstól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!