Sport

2014.07.21. 12:05

A felnőtt kézilabdázók is feljebb léphetnek

Alsóörsön lassan tízesztendős múltra tekint vissza a kézilabda-utánpótlás nevelése. A fiatalok eddig rengeteg sikert értek el, ám a felnőttek most először léphetnek feljebb.

Novothny Ottó

A megyei női bajnokság döntőjében emlékezetes mérkőzésen nyertek az alsóörsi hölgyek. A bajnoki cím (az Úrkút csapatát győzték le olyan találkozón, melyet újra kellett játszani) óriási csatában dőlt el, de a Balaton-parti klub sikere azt jelentette, hogy az idén az NB II-es bajnokságban indulhatnak.

A klub vezetői elmondták, hogy új korszak kezdődik az Alsóörsi SE életében. A labdarúgó, férfi, női kézilabda és íjász szakosztályt működtető egyesület az önkormányzati támogatásnak is köszönhetően vállalja a szereplést a magasabb ligában.

Ennek megfelelően a sportkör is átalakult. A vezetőség Csuhaj Ernő után régi-új elnököt választott Hebling Zsolt személyében.

Az alsóörsi női kézilabdacsapat a második ligába jutott fel (Fotó: Penovác Károly)

Emellett a csapat szakmai stábja is átalakult. Bognár Katalin eddigi szakvezető anyai örömök elé néz, így nem tudta vállalni az újabb szezont, így Kovács Gábor irányítja majd az alsóörsi női kézilabdacsapat felkészülését.Természetesen a csapaton belül a játékoskeretben is lesznek változások, hiszen többen sem tudnak majd idő hiányában megfelelni a magasabb szintű elvárásoknak, helyükre új kézilabdázókat igyekeznek majd igazolni. A klub együttműködési szerződést kötött a székesfehérvári női kézisekkel, ennek megfelelően onnan is érkeznek majd játékosok.

A társulat augusztus második felében kezdi meg a gyakorlást, így hat hét áll a rendelkezésükre, hogy újoncként pályára lépjenek első bajnoki mérkőzésükön.

Az alsóörsiek olyanokat is szívesen látnak, akik Veszprém megyében, vagy még közelebb, a város környékén laknak, és szívesen bekapcsolódnának a kézilabda-alakulat munkájába.

Emellett persze a többi szakosztályban is folytatódik a tisztességes munka, a férfi kézilabdázók, a megyei első osztályban induló labdarúgók és az íjászok is várják az őszi mérkőzéseket, erőpróbákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!