Sport

2014.07.11. 10:01

A felkészülés közepén a Lombard Pápa

Az ukrán első ligás Voliny Luck ellen játszotta le nyári harmadik edzőmeccsét a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata csütörtökön késő délután a horvátországi Muraszentmártonban.

Polgár Tibor

A bakonyaljaiak 2-0-ra alulmaradtak ellenfelükkel szemben. Mátyus János vezetőedző a Markek – Jagodics, Csizmadia, Tóth G. – Csilus, Nagy T., Cissé, Farkas, Frizoni – Smiljanic, Kenesei összetételű kezdőtizenegyet küldte pályára a szakadó esőben megrendezett találkozón, melynek a 25. percében vezetést szereztek az ukránok. A mérkőzés folyamán a pápaiaknál csereként játéklehetőséget kapott Badics, Csorba, Böröczky, Gál, Király, Horváth, Faggyas és Benkő. A végeredményt pár perccel a lefújás előtt állította be a Voliny Luck.

A Lombardban ezúttal is újabb próbajátékosok bizonyíthattak a szakmai stábnak. Stefan Smiljanic szlovén U-19-es válogatott támadó, Farkas András a Kecskemét csapatától érkezett középpályás, míg Mahamadou Cissé 22 éves francia középpályás, aki korábban portugál alsóbb osztályokban szerepelt. Sorsukról a napokban döntés születik.

Információink szerint a pápai futballklub hamarosan több új labdarúgó leigazolását is bejelentheti, ugyanis szerződést ajánlottak Faggyas Milánnak, Bernardo Frizoninak, Marián Slukának, Milan Bogunovicnak, valamint Benkő Krisztiánnak. Sluka és Bogunovic szabadon igazolhatóak, legutóbb a ZTE-ben játszottak. Mellettük kölcsönszerződés keretében szeretnék megszerezni Csilus Tamást, Gál Szabolcsot (mindketten Fradi-játékosok) és Botka Endrét (Budapest Honvéd), a klub nekik is megtette az ajánlatát. Ellenben újabb távozókról is beszámolhatunk: Tajthy Tamás és Peter Struhar is elköszönt a Perutz Stadiontól.

Egyelőre tehát a Lombard Pápát elhagyók (Németh Milán, Orosz Márk, Présinger Ádám, Nagy Sándor, Eszlátyi István, Kulcsár Kornél, Lazar Arsic, Youssef Sekour, Georges Griffiths, Goran Maric, Beliczky Gergő) száma jóval magasabb az érkezőknél. A próbajátékosok dömpingjéből is leszűrhető, a klubvezetés továbbra is azon dolgozik, hogy ez az arány megforduljon, vagy legalább kiegyenlítődjön. A pápaiak szombaton 11 órától az NB II-es Zalaegerszeg vendégei lesznek, a tesztmeccs 11 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!