Sport

2016.11.20. 15:53

VLS: Megtört a jég!

Veszprém - A 16. fordulóban megszerezte első győzelmét a VLS Veszprém a labdarúgó NB III nyugati csoportjában.

Horváth Gábor

VLS-Videoton II 1:0 (0:0)

Veszprém, 100 néző. V.: Lapath.

VlS Veszprém: Hársfalvi – Krebsz, Dobsa, Felber, Kókány, Szabó L., Büki, Bognár (Burcsik), Szabó P., Horváth V., Molnár M. (Farkas L., Gulyás). Edző: Orbán Tamás. Videoton FC II: Gyánó – Baksa, Kónya, Varga B., Schiller, Réti, Lénárt, Kovács S., Kovács I. (Pápai), Ante (Véninger B.), Sejben. Edző: Disztl László.

Az NB I-es Videoton második számú csapatát fogadta a bajnokság 16. fordulójában a sereghajtó Veszprém, amely igyekezett keményen odatenni magát, s az utolsó hazai őszi meccsen végre begyűjteni a szezon első sikerét. A vendégeknél az élvonalbeli keretből a már a válogatottban is szereplő, egykoron nagy tehetségnek kikiáltott, ám az utóbbi időben nem sokat mutató Kovács István kapott helyet az együttesben.

A gól pillanata, egy gyors akciót követően Bognár Bence okosan helyezett a vendégek kapujába
Fotó: Penovác Károly

A mély talajon nem alakult ki folyamatos játék, a küzdelem dominált. A veszprémiek jól küzdöttek, nem engedték kibontakozni ellenfelüket, miközben próbáltak helyzeteket kidolgozni. Helyzetből azonban nem akadt sok, igaz a bakonyi csapat egyszer eltalálta a kapufát, akár gól nélküli döntetlent is hozhatott volna a találkozót. De nem hozott.

A 85. percben egy kontránál a játékvezető jól alkalmazott előnyszabályt, Bognár Bence a kapus lába között helyezett a hálóba, 1:0.

A székesfehérváriak a hátralévő időben már nem tudtak váltani, így a Veszprém megszerezte első győzelmét a 2016/2017 idényben.

Küzdelmes meccsen megérdemelten nyert a hazai csapat. A Videoton II elsősorban Kovács István révén jelentett némi veszélyt a kapura, de nagyobb lehetőséget nem tudott kidolgozni. Fontos megjegyezni: kitűnő, korrekt játékvezetés jellemezte a mérkőzést.

Orbán Tamás: – Nagyon nagy szükségünk volt a három pontra. A mi helyzetünkben a kis öröm is öröm. Köszönjük hazai szurkolóinknak a kitartást, reméljük, tavasszal több örömet tudunk szerezni nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!