Sport

2016.04.20. 10:34

Remek eredmények a városvédő futáson

Budapest - Alig 38 perc kellett Brassay Rékának, a Veszprémi Triatlon Egylet versenyzőjének, hogy teljesítse a tíz kilométeres távot a hagyományos Vivicittá Városvédő futáson.

B. Virág Rita

Minden idők legnépesebb városvédő futását rendezték meg a fővárosban. A 31. alkalommal megrendezett eseményen nevezési csúcsról számoltak be a szervezők, összesen 30 045 futó állt rajthoz a rendezvény különböző távjain. Magyarország 1001 településéről érkeztek a sportemberek, de rengeteg külföldi is nevezett, 72 országból több mint kétezren tették próbára magukat Budapesten.

A legtöbben a félmaratoni távra neveztek, amit a riói olimpiai szinttel büszkélkedő Csere Gáspár teljesített a leggyorsabban, 1:07:32 óra ért célba és így megdöntötte a pályacsúcsot is. A Veszprém megyeiek közül a legelőkelőbb helyezést Kaufmann Péter érte el, aki huszadikként futott be a célba, ideje: 1:20:50).

Fotó: Budapest Sportiroda

A nőknél tíz kilométeres távon állt rajthoz a duatlon vébé másodikja, Brassay Réka, aki szintén alaposan kitett magáért és 38:01 perces idővel éppen lecsúszott a dobogóról, negyedik lett.

A hét kilométeres távon is kiváló veszprémi eredményről számolhatunk be, itt Pernesz Zsófia képviselte a megyei színeket. A 26 éves futó 27:58 perc alatt végzett a hét kilométerrel és ezzel szintén negyedik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!