Sport

2016.04.24. 09:17

A berhidai birkózó riói kvótát szerzett

Ulánbátor, Berhida - Olimpiai kvótát szerzett a berhidai lakosú Németh Zsanett a mongol fővárosban rendezett birkózó kvalifikációs viadalon.

B. Virág Rita

A kiírás szerint a birkózóknak még három esélye maradt az olimpiai kvótaszerzésre. Két hete a szerbiai Zvenjaninban sajnos nem sok babér termett a berhidai Németh Zsanettnek, már az első fordulóban búcsúzott. A hétvégi ulánbátori megméretésen azonban már sikerrel járt.

Ulánbátorban azok jutottak kvótához, akik a döntőig verekedték magukat. A 75 kilogrammosoknál Németh Zsanett az első fordulóban erőnyerő volt, a második körbe így pihenten csatlakozott be. Ott a tajvani Huj Ce Csang ellen lépett szőnyegre, s alig három perc alatt technikai tussal győzött. A folytatásban a német Anna Schell következett, akit Zsanett az U23-as Európa-bajnokság döntőjében egy hónapja simán két vállra fektetett. Most szorosabban alakult a meccs, az Újpest, 22 esztendős birkózója 4:2-re nyert és bejutott a döntőbe és riói kvótához jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!