Sport

2016.01.24. 15:58

Váratlan vetélytársuk akadt az olimpiáért

Heidenheim, Tapolca (hg) - Ötödik helyen végzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott a Heidenheimben rendezett Világkupán, ami nem rossz teljesítmény, de igen kemény folytatás vár a részben tapolcai, olimpiáért harcoló csapatra.

Horváth Gábor

A magyar válogatott a németországi Heidenheimben megtette az első lépést a riói olimpiai részvétel felé. A tapolcai Sz-L Bau Balaton Vívóklub sportolóját, Rédli Andrást is a soraiban tudó csapat könnyedén nyert a svédek, majd a venezuelaiak ellen, a legjobb négy közé viszont nem tudott bekerülni az ukránokkal szemben. A folytatásban a tapolcai származású Boczkó Gábor, valamint Imre Géza, Somfai Péter és az említett Rédli András alkotta együttes legyőzte Dél-Koreát és Oroszországot.

Rédli Andrásék ötkarikás sorsa Vancouverben dől majd el 
Fotó: archív

Szerencsére a nagy vetélytárs Németország ezúttal gyengén szerepelt, de az utolsó kvalifikációs versenyen (februárban Vancouverben) így is több feltételnek kell teljesülnie a magyar ötkarikás kvótához. A németekre továbbra is oda kell figyelni, de az is fontos, hogy Dél-Korea ne kerüljön a világranglista legjobb négy csapata közé. Ezek mellett Egyiptom is veszélyes ránk, a Világkupán váratlanul remekül teljesítő, 10. helyen záró afrikaiak a mi olimpiai szereplésünk szempontjából nem zárhatnak a világ legjobb 16 válogatottja között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!