Sport

2015.09.28. 12:11

Martin Schwalbot is összehozták a Veszprémmel

Egy kézilabdára szakosodott francia hírportál úgy értesült, hogy – ötöd- vagy hatodmagával együtt - a német Martin Schwalb (52) is befutó lehet az MVM Veszprém kézilabda csapatánál, amelynek vezetői a spanyol Carlos Ortega utódját keresik.

Szalay Péter

Mint ismertes, a magyar BL ezüstérmes együttes szombaton este a Veszprém Arénában – az eddigi másodedző Xavier Sabaté irányításával – helyenként igen jó játékkal 28-24-re nyert a 2014-es Bajnokok Ligája győztes német Flensburg-Handewitt ellen.

handnews.fr emlékeztet arra, hogy 2013-ban Martin Schwalb vezetésével a HSV Hamburg megnyerte a Bajnokok Ligáját, ám arra is, hogy egy évvel később szívinfarktust megelőző műtéten esett át. Szerepét akkor Christian Gaudin vette át, a HSV jelenlegi edzője pedig Michael Biegler. Schwalb az év elején megpályázta a német válogatott vezetőedzői tisztét, de a nemzeti szövetség döntéshozói helyette az izlandi Dagur Sigurdssont választották.

A hírportál valószínűleg azért „hozta össze” a német szakembert a magyar bajnokcsapattal, mert Schwalb szombaton ott volt a Veszprém Arénában, ám nem tárgyalni, hanem a Sky TV szakkommentátoraként. Ezt figyelmen kívül hagyva a handnews.fr azt is megemlíti, hogy a kiemelkedő tudású és erős egyéniségnek számító Martin Schwalb lehetne a Kielből idekerült Christian Zeitz után a Veszprém második „németje”. Arra viszont már nem tér ki, hogy két éve Schwalb játékosaként a Hamburg BL győztes csapatát erősítette a svéd Andreas Nilsson, aki 2014 óta a veszprémiek beállósa

Veszprémből származó információ szerint – főleg az eddigi másodedzőből előrelépett Xavier Sabaté sikeres bemutatkozása után – nem akarják elsietni Carlos Ortega utódjának leszerződtetését. Ebből az is következik, hogy október 3-án, szombaton, a Zágráb elleni újabb BL meccsen, majd nem egészen egy nappal később a Nexe elleni SEHA Liga összecsapáson is Sabaté irányíthatja az idei BL ezüstérmes magyar bajnokcsapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!