Sport

2015.07.16. 18:28

Öbölátúszás vasárnap

Balatonfüred - Vasárnap rendezik az idei I love Balaton Öbölátúszás Wesselényi Emlékversenyt, mely eltér a korábban ismert Öbölátúszás programjától.

Heffler Péter

- Ugyanazon a helyszínen rendezünk egy nyílt vízi úszást, és szeretnénk egy hasonlóan sikeres rendezvényt csinálni, mint régen voltak az öbölátúszások - mondta Viczián Gábor, a rendezvény főszervezője. A legfontosabb változás, hogy a távot a nevezők Tihany-Balatonfüred irányban teszik majd meg. A szervezők a változások tükrében a létszámot tekintve is bizakodók. Ennek megfelelően egy sor kísérő rendezvénnyel is készültek. - Az Öbölátúszásunk előnapján az I Love Balaton Éjszakai Futással hangol a sporthétvége Balatonfüreden - árulta el Viczián Gábor. - A szombat és vasárnapi napon is a Vitorlás téren lévő Kisfaludy színpadon nyújtunk kulturális csemegét a résztvevőknek és a szurkolóknak - árulta el Viczián Gábor, majd kitért az úszók pontos programjára.

A szervezők előzetesen rendkívül bizakodók a vasárnapi nevezők létszámát tekintve
Fotó: Penovác Károly

- Nevezés után a közép és a rövidtáv rajtok a Marina Hotel strandjáról indulnak és egy 170 centiméter magas gúla alakú fordító bóját megkerülve úsznak vissza a célba, a hosszú távon induló úszókat a nevezés után ötvenfős buszokkal átszállítjuk a tihanyi rajthelyszínre, ahol még a papucsaikat, törölközőiket, és egyéb apróságaikat egy általunk biztosított tornazsákban le tudják adni, amit mi visszaszállítunk a versenyközpont ruhatárába. A célba érkezők tudnak a célterületen frissíteni, majd le kell adniuk az időmérőt, valamint kapnak egy ajándék pólót - tette még hozzá a szervező. A rendezők a biztonságra is gondoltak, ugyanis minden úszónak át kell esnie egy orvosi vizsgálaton, illetve a legfontosabb kérdésben is pontos tájékoztatás olvasható az esemény honlapján: Az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Viharjelző Obszervatóriumának meteorológusával tartott időjárás elemzésen az alábbi információ hangzott el: vasárnap délutánra 16.00-17.00 óra között felhősödés és később zivatar várható. Azaz amennyiben, jelentős változás nem történik megtartjuk az Öbölátúszást... .

- A versenyzők biztonságáért hét rendőr-, hat vízimentő-, és legalább nyolc rendezői motoros felel, amelyek tömeges mentés esetén az úszófolyósó közelében horgonyzó kórházhajóra, valamint az úszó folyosó keleti oldalát határoló vitorlásokra menthetik az úszókat. Ezekre a fix hajókra - harmincnégy darab száz méterenként - az úszók bármikor kimászhatnak, ha fel szeretnék adni a versenyt, vagy éppen csak megpihennének. Innen a vízimentők a partra is szállítják őket - adott még tájékoztatást biztonsági kérdésekben Viczián Gábor.

Az Öbölátúszás pontos programja:

2015.07.19. 09:00 12:30 Rajtcsomag (chip) felvétel helyszíni nevezés

2015.07.19. 11:00 Ünnepélyes megnyitó, technikai eligazítás

2015.07.19. 11:30 14:00 Hosszú táv rajt (folyamatos)

2015.07.19. 11:30 12:00 Középtáv rajt (folyamatos)

2015.07.19. 12:30 13:00 Rövidtáv rajt (folyamatos)

2015.07.19. 15.00 Előadás a Magyar Tudományos Akadémia

közreműködésével a névadó Wesselényi életéről, munkásságáról.

2015.07.19. 17:30 Ünnepélyes eredmény hirdetés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!