Sport

2015.06.23. 09:49

Történelmet írtak a dudariak

Az elmúlt öt évben teljesen átalakult a dudari futball, a folyamat vége pedig az lett, hogy a klub mindent megnyert a 2014/2015-ös szezonban. Irány a megye I!

Horváth Gábor

– Öt evvel ezelőtt volt egy teljes megújítás a Dudar Sportegyesületnél, új vezetőséggel és játékosokkal kezdtük meg a megye II-es bajnokságot – tekintett vissza az újkori dudari foci első lépéseire Nagy Krisztián alelnök, edző.

Az újítók dolgát nehezítette, hogy saját pályájuk vadkár miatt játékra alkalmatlanná vált.

– A játékosok és néhány szurkoló közös erővel, rengeteg munkával rendbe hozta a játékteret, s ez lehetőséget adott nekünk arra, hogy szerepelhessünk a bajnokságban. Az első évben ifjúsági csapatunk megnyerte pontvadászatát, és a következő szezonban fiataljaink újra aranynak örülhettek. Azt gondoltuk, ha az ifisták ilyen kiemelkedő eredményt tudnak elérni, akkor segítsük őket mindenben, előtérbe helyeztük őket. A harmadik idényt úgy kezdtük, hogy az ifjúsági együttesből néhány játékost felvittünk a felnőtt kerethez, és a csapat a harmadik helyen végzett a bajnokságban. A következő, a 2013/2014-es szezonban másodikak lettünk, s ezzel jogot nyertünk a feljebb lépésre, de úgy éreztük, hogy meg nem jött el az idő a megye I-ben szerepelni.

A dudariak (sárga mezben) két sorozatban is remekeltek, a megye II-es bajnokság mellett a megyei kupadöntőben is nyertek (Fotó: Zwicker Tamás)

A nemrég véget ért szezon kezdetekor a dudariak célja nem volt más, mint megnyerni a bajnokságot mind a felnőtteknél, mind az ifiknél. Ez sikerült.

– Zircen leltünk új otthonra, ami lehetőséget nyújtott céljaink eléréséhez. Úgy gondolom, hogy eredményes öt evet tudhatunk magunk mögött. Voltak nehézségeink, sérülesek, eltiltások nehezítették a dolgunkat, de megoldottuk. Az egész évre jó visszagondolni, de a tavaszi menetelesünkre vagyok a legbüszkébb. Minden a Téli-kupával kezdődött, megnyertük a csoportunkat, s amit soha sem fogok elfelejteni, az a Devecser elleni egyenlítő gól. Ez a találat megmutatta, hogy tudunk egymásért küzdeni. Az idény végi meccsek egyiket sem fogom elfelejteni: az Úrkút ellen jutottunk a döntőbe a Magyar Kupaban, Ősiben megnyertük a bajnokságot, majd jött a Balatonalmadi elleni siker Pápán a kupa megyei fináléjában. Történelmet írtunk a dudari labdarúgásban.

– Nem gondoltuk, hogy a kupában menetelünk majd, így alakult. Nyilván mindenki nagyon motivált volt, hogy magasabb osztályú csapatokkal játszhatunk, és a Devecser elleni továbbjutás után tűztük ki célnak a végső sikert. Ezzel együtt nekünk a bajnokság volt a legfontosabb, én folyamatosan ezt hangoztattam mindenkinek.A Dudar SE négy pont előnnyel nyerte a 2014/2015-ös pontvadászatot, megelőzve az Ősi és a Magyarpolány csapatait. Az első helyezett rúgta a legtöbb gólt és kapta a legkevesebbet. – A bajnoki arany az egész csapat érdeme, hosszú sorozat, amelyet nagyon nehéz megnyerni. Mindenki hozzáállásával, mutatott játékával maximálisan meg vagyok elégedve. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen játékosaim vannak. Akadnak olyan labdarúgók, akik bármikor képesek eldönteni mérkőzéseket. Ebbe a kategóriába tartozik Barcza Bálint, akit mindenképpen kiemelnék, hiszen elnyerte a gólkirályi címet, és kivételes mezőnymunkájával végig nagy mértékben hozzájárul a sikerekhez – tette hozzá Nagy Krisztián, aki elárulta: nem merült fel bennük, hogy ne lépjenek feljebb a megye I-es osztályba. Annak ellenére sem, hogy sokan keresték őket a jogok miatt, akadtak egyesületek, akik milliókkal dobálóztak. A dudariak nem fogadták el az ajánlatokat, s ennél semmi sem mutatja jobban elszántságukat.

– Amire nagyon büszke vagyok, hogy az U21-es csapatunk is az aranyéremnek örülhetett. Nagyon ügyes, kivételes képességekkel rendelkező fiatal játékosaink vannak, akikre tudjuk alapozni a dudari labdarúgást a jövőben - fogalmazott Nagy Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!