Sport

2014.04.02. 13:55

Érmet nyert a gyepesiek válogatott fiatalja

Veszprém - Remekül helytállt a szlovák nemzetközi bajnokságon a közelmúltban Pad Franciska, a Gyepesi Asztalitenisz SE tehetséges versenyzője.

Horváth Gábor

Pad Franciska a magyar válogatott tagjaként vett részt a rangos eseményen, a bakonygyepesi asztaliteniszező csapatban és egyéniben is elindult az U 11-es korosztályban.

Előbbi kategóriában a budapesti Statisztika pingpongosával, Soós Lillával párban szerepelt. A duó remekül kezdte a versenyt, veretlenül, csoportelsőként lépett tovább a selejtezőből. Az elődöntőbe jutásért a litván B együttessel küzdöttek meg, Pad és Soós is egyet nyert, valamint hozták a párost, így 3:2-re győztek, és már a dobogón érezhették magukat.

Pad Franciska (a kép jobb szélén) párosban bronzérmet nyert (Fotó: Gyepesi ASE)

A négy között, a döntőbe jutásért a litván A együttes ellen már nem volt esély, habár a versenyzők ekkor is alaposan kitettek magukért, így bronzérmet szerzett a magyar csapat.

Egyéniben Franciska nehéz ágra került. Pedig a főtábla előtt, a selejtezőben remekelt, legyőzte például a későbbi ezüstérmest, csapatban győztes vetélytársát is. A nyolcaddöntőt Pad sikerrel vette, aztán vereséget szenvedett a későbbi bajnoktól, így végül az ötödik helyen zárta a megmérettetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!