Feljelentés vandálkodás miatt

2024.05.09. 11:00

Bakonybéli hírek – Borzolják a kedélyeket füvet nyírók, gyorshajtó motorosok, focipálya-rongálók

Feljelentést tett a bakonybéli önkormányzat a helyi focipálya öltözőépületének megrongálása miatt. A lapunkhoz eljuttatott tájékoztatás szerint ismeretlenek ablakokat törtek be, kültéri konnektorokat rántottak ki a falból, a lelátó műanyag székeiből többet összetörtek.

Rimányi Zita

Forrás: pexels.com

Az eredményjelző táblát szintén tönkretették és a focicsapat címerét leszedték a falról. A helyszínelés, a nyomrögzítés megtörtént, a nyomozás elindult.
Az önkormányzat idén tavasszal is megszervezte a faluban a Te szedd! akciót, azon a közös polgármesteri hivatal, az iskola és az óvoda dolgozói, valamint néhány helyi önkéntes vett részt, több zsák szeméttől szabadították meg a település külterületeit.
A bakonybéli mezőőr tájékoztatása szerint a fűnyírási szezon beindulásával megdöbbenve tapasztalták a helyiek, hogy akadnak olyan lakók, akik a lenyírt füvet a közterületre kihelyezett kukákba öntik. Ezek azt a célt szolgálnák, hogy a turistaforgalom következtében ne lepje el a falut a szemét. Akik nem komposztálják vagy hasznosítják egyéb módon a fűnyesedéket, a saját háztartási gyűjtőjükbe tehetik. 
Megint borzolják a kedélyeket Bakonybélben a kül- és belterületen gyorshajtó motorosok. A problémát a helyiek ismét jelezték a rendőrségnek, és ígéretet kaptak a motorosok fokozott ellenőrzésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában