Sport

2014.01.28. 18:40

Félig már a kupadöntőben - A veszprémi csapat Cegléden kezdett

A Cegléd otthonában nyitotta a 2014-es évet az MKB–MVM Veszprém KC, amely a Magyar Kupa negyeddöntőjének első fordulójában könnyed sikert aratott.

Horváth Gábor

A biztos győzelem persze egyáltalán nem volt kérdés az esztendő első találkozója előtt, a címvédő Veszprémet itthon igazából csak egy csapatnak van esélye megállítani, s a szegediekkel előreláthatólag majd csak a kupafináléban találkozik a bakonyi alakulat.

Az MKB–MVM mindenesetre gyakorlásra, formába hozásra remekül ki tudta használni a keddi meccset, amelynek visszavágóját egyébként majd csak márciusban rendezik.

A csapatból az Eb-n vasárnap még pályára lépő horvát Mirko Alilovic és a spanyol Cristian Ugalde, valamint a hispán keret tartalékjaként – Ugaldéhoz hasonlóan – szintén kontinensbajnoki bronzérmes Carlos Ruesga hiányzott. Ők hamarosan csatlakoznak a kerethez, addig is Carlos Ortega vezetőedző fiatalokkal helyettesítette a távollévőket.A találkozó első gólja Nagy László nevéhez fűződött, majd a vendégek el is kezdték növelni előnyüket. A nyolcadik percig gólképtelen Cegléd a folytatásban összekapta magát és eredményesen tapadt ellenfelére.

Szünet után fokozatosan növelte a különbséget a Veszprém, amely a hajrában tíz fölé emelte az előnyét és végül a papírformának megfelelően magabiztos sikert aratott.Öt góllal a balátlövő Momir Ilic volt a legeredményesebb a vendégeknél, de a legpontosabban a négy próbálkozásból négyszer betaláló Nagy játszott.

Eredmény: Ceglédi KKSE–MKB-MVM Veszprém KC 22:33 (13:15).
A legjobb góllövők. Bíró 5, Perisic 4, Hódi és Takács 3-3, illetve Ilic 5, Iváncsik G., Iváncsik T., Nagy, Jamali és Sulic 4-4.

 

Mocsai Tamás bemutatkozott

A keddi meccsen bemutatkozott Mocsai Tamás, a veszprémiek frissen igazolt jobbátlövője. A Németországból érkező, válogatott kézilabdázó a nemrég véget ért Eb-t sérüléséből éppen felépülve is vállalta. A Cegléd ellen egy gólt szerzett, az 57. percben ő növelte tízre az előnyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!