Sport

2013.12.06. 18:50

Veszprém-Orosháza: Szép gólok a puttonyba

Az Orosháza csapatát is megszórta az MKB–MVM Veszprém KC, amely péntek este ismét kettővel gazdagította bajnoki pontjai számát a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

MKB–MVM–Orosháza 42:20 (21:9)
Veszprém Aréna, 900 néző. V.: dr. Kozák, Wenzel.
MKB–MVM Veszprém KC: Fazekas – Iváncsik T. 5 (1), Sulic 1, NAGY 6, Ligetvári, TERZIC 6, IVÁNCSIK G. 4. Csere: RUESGA 5, UGALDE 7, Gyene 1, Schuch 3, Gulyás 2, Ilic 2, Chema. Edző: Carlos Ortega.
Orosháza: Ivanisevic – Balda 1 (1), MILOVIC 4, Buday 1, Benmiloud, Cifra 1, Németh 3. Csere: Herjeczki (kapus), Morva 3, Raffai 1, Bali 2, Maric 2, Varsandán, Knezevic 2. Edző: Vladan Jordovic.
Kiállítások: 0, illetve 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Mérsékelt érdeklődés mellett rendezték meg a találkozót, de a lelátói hangulatot feldobta az a több tucat iskolás, aki kilátogatott a mérkőzésre. Pedig a nézőket maga a Mikulás köszöntötte személyesen, a gyerekek örültek is neki, főleg az ajándék szaloncukroknak.

A vendégekkel több régi ismerős is érkezett, Buday Dániel korábbi csapata ellen lépett pályára, a volt füredi Németh László Veszprémben nevelkedett és Yassine Benmiloud is szerepelt a Balaton-parti együttesben.

Az első percek után gyorsan nőtt a két csapat közötti különbség, 14. perc: 12:4. Iváncsik Gergő után Terzic és Nagy László is eljutott a négy találatig.

A második vendégidőkérés után Ortega lecserélte a fél csapatot, a játék képe persze nem változott, 21. perc: 16:6.

Szünet után is folytatódott a hazai gólgyártás. A 33. percben sajnálatos eset történt, Iváncsik Gergő maradt a földön egy ütközés után, a bokáját fájlaló válogatott szélsőt két oldalról támogatva kellett lesegíteni a pályáról.

A 42. percben Terzic már a hatodik találatát jegyezte, 31:14. Nem sokkal később Nagy László is csatlakozott hozzá.

A hazaiak igyekeztek gyors, dinamikus kézilabdát bemutatni, és a lehető legjobban kiszolgálni a közönséget. Az Orosháza is próbált partner lenni, szimpatikus volt a hozzáállásuk a vendégeknek, de a második félidő közepétől a fáradtság is több hibára késztette őket.

 

Így látták a szakvezetők

Carlos Ortega: – Összességében elégedett vagyok. Igyekeztünk gyors támadásokat vezetni, sokat futni, és minél eredményesebbnek lenni, ez a meccs jelentős részében sikerült is.

Vladan Jordovic: – Próbáltunk minél jobb partnerei lenni a klasszis Veszprémnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!