Sport

2013.07.10. 09:06

Rendészek tájfutó viadala

Sikerrel szerepelt a közelmúltban rendezett Európai Rendészeti Tájfutó Bajnokságon a Veszprémi Rendőr SE három sportolóját is a soraiban tudó magyar csapat.

Szabó Péter Dániel

A csehországi Česke Budějovice adott otthont az elmúlt hónapban a kontinensviadalnak, amelynek az erős árvizek miatt még a megrendezése is veszélybe került, ám a medréből kilépő Duna végül csak a csapat összeállítására volt hatással. Az előzetes tervek szerint a 16 fős magyar kontingens – melynek összeállítását Kissné Ferencz Éva, a Magyar Rendészeti Sportszövetség tájfutó referense vállalta magára – indult volna neki az útnak, ám Meichl Géza dandártábornok, a Budapesti Rendőr-főkapitányág főkapitány-helyettesére, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság három versenyzője nem kapott kiutazási engedélyt, mivel az árvízi védekezésben volt szükség a munkájukra.

Végül aztán összeállt és elindult a csapat a háromnapos versenysorozatra, a válogatottban Veszprém megyét képviselve helyet kapott Leiner Norbert, Schäfer István Zsolt és Takács Krisztián is. A nyitónapon a váltóversenyt rendezték, ahol négy párossal álltak rajthoz a magyarok. A súlyos esőzések által feláztatott talajon, szinte mocsárrá változott erdőkben négy tájfutó-kört kellett teljesíteni. A H35-ös kategóriában Leiner Norbert és Mézes Sólyom Tibor párosa a második helyen zárt, míg Takács Krisztián és Schäfer István Zsolt ugyanitt a negyedik helyen végzett.

A magyar csapat Csehországban. Jobbról balra: Schafer István, Takács Krisztián, Leiner Norbert, Busi Zsuzsanna, Kiss Zoltán, Kissné F. Éva, Bónusz György, Uhlir Tímea, Uhlir Péter, Mézes Sólyom Tibor, Császár Éva (Fotó: Magyar válogatott)

Másnap a közeli Včelná falu futballpályája adott otthont a hosszú táv versenyközpontjának.

- A sűrű aljnövényzetes erdő itt is mélyen fel volt ázva. Volt olyan pont, ahol szinte térdig gázoltunk a löszös, felázott sárban - mondta el kérdésünkre Leiner Norbert, aki a H35-ös kategóriában itt a kilencedik helyet szerezte meg a nemzetközi mezőnyben (Takács Krisztián a harmadik, Schäfer István a tizenhetedik lett).

A zárónapon következett az igazi rendészeti versenyszám, az úgynevezett solathlon, ami a gyakorlatban tájfutással kombinált lövészetet jelent.

- A távot három részre osztották, a teljesített körök után kellett abszolválni öt-öt lézerpisztolyos lövést. A hibák után 120 méteres büntetőkörök következtek, kinek-kinek érdemei, azaz lőképességei szerint - tette hozzá Leiner Norbert. Itt egyébként kategóriájában Takács Krisztián a második, Schäfer István az ötödik, míg Leiner Norbert a kilencedik helyen végzett a nemzetközi mezőnyben. A D35S kategóriában pedig kiváló teljesítménnyel aranyérmet szerzett Magyarországnak Uhlir Tímea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!