Sport

2013.05.07. 14:15

Duatlon - Öt érmet szereztek a veszprémiek

Kitűnő hangulat, nagyszerű rendezés, fantasztikus környezet, ráadásul öt hazai érem röviden így jellemezhetnénk a hétvégén megrendezett duatlon rövid távú országos bajnokságot, utánpótlás, valamint sprint ranglista-versenyt.

Napló sport

Káptalantóti már hetedik alkalommal látta vendégül a duatlon híveit, ezúttal viszont, a helyiek és a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) összefogásával, rangos, országos bajnokságot bonyolítottak le. A rövid távú ob-n összesen 100 indulót regisztráltak, az utánpótlás, valamint a sprint ranglistaversenyre pedig 150 sportoló jelentkezett. Az erőpróbára nyolcéves kortól lehetett nevezni, a legidősebb induló pedig a 70-74 évesek korosztályában mérette meg magát.  

A csodálatos környezetben, a Káli-medence dimbes-dombos vidékén igen technikás, nehéz pályát jelöltek ki a szervezők. A rövid távú országos bajnokságon tíz kilométeres futással indítottak a résztvevők, majd negyven kilométer kerékpározás következett, aztán újra öt kilométer futás. A VTE indulói összességében remek eredményeket értek el. Közülük is kiemelkedik a szülés után nemrégen visszatért Brassay Réka, aki nemcsak kategóriáját, a 35-39 évesek korosztályát nyerte meg, hanem az abszolút sorrendben is az élen zárt 2:13:23-as idővel.

 

A Káli-medence dimbes-dombos vidékén igen technikás, nehéz pályát jelöltek ki a szervezők (Fotó: Gáspár Gábor)

A nőknél a 40-44 évesek között Delyné Schmid Veronika is szépen teljesített, második lett (2:59:43). A férfiaknál az abszolút kategóriában a legelőkelőbb helyen, a kilencediken Rónaszéki Balázs végzett, s ezzel korosztályában (30-34) bronzérmet vehetett át (2:04:34). Ugyanitt Burján Jenő az ötödik (2:15:34), Denk Róbert a hatodik (2:25:58) helyen zárt. A 3539 éveseknél Pogány Tamás is dobogóra állhatott, 2:11:51-es idővel második helyen futott be.

 



Klubtársa, Babos Csaba pedig hatodik helyen végzett. Szólnunk kell még a 20-24 évesek kategóriájában induló Kónya Ádámról, aki jó versenyzéssel ötödik helyezést érdemelt ki (2:15:16). A 40-44 éveseknél Dely Péter tizenegyedik lett (2:44:48). A dobogós helyezettek különleges, egyedileg készített mézeskalács, valamint kerámiaérmeket vehettek át. 


Káptalantóti kiváló vendéglátó

A Káli-medencében található településen megrendezett verseny évről évre népszerűbb a sportolók között, aminek a polgármester, Som Károlyné is kifejezetten örül. Nemcsak a környezet, a viadal színvonala, hanem a szívélyes vendéglátás miatt is egyre többen neveznek. A megméretés előestéjén ezúttal mangalicás zsíros deszkával és borkóstolóval várták az ideérkezőket. Másnap az eredményhirdetést követően gulyáspartit rendeztek, de tócsi és palacsinta is szerepelt az étlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!