Sport

2012.07.31. 12:20

Közel négyszáz tájfutó versenye

Veszprém - A Veszprémi Tájfutó Club volt a házigazda szervezője az Eurowest Pannon tájfutó napok eseményének. A rendezvény a nyár egyik legnagyobb sportági programja.

Novothny Ottó

Utóbbi kijelentést az adatok is alátámasztják, hiszen a nemzetközi vetélkedésen tizenhat ország közel négyszáz tájfutója állt rajthoz.

Az első napon Bakonybél környékén a rövid táv képviselői adtak számot tudásukról. Ezt követték két napon keresztül a Dudar térségben lebonyolított futamok.

A felnőtteknél a veszprémi nevelésű Wengrin Ágnes óriási csatában legyőzte a cseh Barbora Hruskovát, illetve az osztrák Anita Seeböcköt.

A férfiaknál a dobogóra csak külföldi tájfutó állhatott fel: győzött az orosz Alexander Minyakov, második a cseh Roman Zbranek lett, míg a bronzérmet a svéd Anders Axling szerezte meg.

A mezőny erősségét pontosan jelzi, hogy a korábbi versenyeken érmeket szerző Veszprém megyei indulók ezúttal kevésbé voltak sikeresek.

Éppen ezért kiemelkedő szereplés Bálint Benedeké, aki a fiatalok között tudott nyerni, míg ugyenzt tette Vass Tibor a masters korosztályban.  
A Tüskés Endre-emlékversenyt (hatvanéves férfiak) és a vele járó emlékserleget a lett Andris Tauvens nyerte meg és vihette haza.

Eredmények,
férfiak 12: 1. Bálint (Veszprémi Honvéd). 14: 1. Ptácek (cseh), 2. Péntek (Balatonfüredi Sport Club). 35: 1. Stockmayer  (osztrák), 3. Molnár (Tapolcai Honvéd). 70: 1. Vass (Veszprémi Honvéd).

Nők, 10: 1. Zempléni (Budapest), 2. Óváry-Nagy (Veszprémi Honvéd). 21: 1. Simon (Kőbánya), 3. Péntekné (Balatonfüredi SC). 45: 1. Turcsánné (Pécs), 3. Kaszásné (Balatonalmádi Herkules SE). 55: 1. Gunta (Lettország), 3. Wieder (Veszprémi Honvéd).
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!