Sport

2011.08.05. 05:40

Válogatottak csatája

Bakonybél - Változatos időjárási körülmények között bonyolították le a nyár egyik legnagyobb sportági fesztiválját, az Eurowest Pannon tájfutó napokat.

Horváth Gábor

A Veszprémi Tájfutó Club által szervezett verseny mindhárom napjára vadonatúj térkép készült Bakonybél környékén.
 
- Az első napi rövid távú versenyen nemcsak a részletgazdag növényzetet ábrázoló térkép kiolvasása, hanem a folyamatosan zuhogó eső is nehezítette a versenyzők dolgát. A második napi erdei pályák a Magas-Bakony legvadregényesebb részein haladtak, jellemző, hogy a felnőtt férfiaknak 10 kilométeres pályájukon 600 méter szintkülönbséget kellett leküzdeniük.

A harmadik napon hasonló területen folyt a vadászrajtos verseny, csak itt még bonyolult sziklaalakzatok is előfordultak. Az indulók az év egyik legkeményebb és legszínvonalasabb versenyének titulálták az eseményt - tájékoztatta lapunkat Molnár Péter.
 
A megyei szövetség, egyben a szervezőbizottság elnöke összefoglalta a főbb eredményeket is.

- A felnőtt kategóriákban a hölgyeknél a válogatott kerettag Kelemen Bernadett (Pécsi VSK) nyert a szülése után első alkalommal versenyző korábbi válogatott Novai Éva (Za- laegerszeg) előtt, a harmadik helyre a rutinos Boros Anna (Salgótarján) jött be. A férfiaknál is a válogatottak csatáját hozta a verseny: a korábbi ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes, jelenleg a junior korosztályban egyeduralkodó Baumholczer Máté (Pécsi VSK) és a sérüléséből felépült Gösswein Csaba (Postás SE) küzdelme a fiatal baranyai futó sikerét hozta, a bronzérem Szundi Attilának (Diósgyőr) jutott - mondta el a főszervező.
 
Molnár Péter a megyei versenyzők közül négy (egy utánpótláskorú, s három szenior) tájfutót emelt ki.
 
- Péntek Mátyás mindhárom napi nagy különbségű győzelme az ifjúsági fiúk között, valamint Domán Gábor, Ládi János és Vass Tibor elsősége a szenior mezőnyben egyaránt kiemelkedő eredmény. A Tüskés Endre-emlékversenyt, azaz a hatvanéves férfiak második napi futamát és a vele járó vándorserleget idén Ládi János nyerte.





Az eredmények, M10D: 1. Wittberger (OL Kalksburg), ...3. Niedermayer Benedek (Veszprémi Honvéd SE). M12C: 1. Rétfalvi Kolos (SMAFC), ...3. Péntek Márton (Veszprémi Bridzs és Tájékozódási SE). M14B: 1. Fekete (Zalaegerszegi TC), ...3. Bendicsek Bendegúz (VBTSE). M18B: 1. Péntek Mátyás (VBTSE). M21B: 1. Sárospataki (Budapesti DSE), 2. Molnár Zoltán (Tapolcai Honvéd SE). M50: 1. Domán Gábor (Tapolcai HSE). M60: 1. Ládi János (Bakonyi Tájfutó Klub), 2. Vitéz László (Balatonalmádi Herkules SE). M70: 1. Vass Tibor (VHSE).
W16B: 1. Viniczai (Pécsi VSK), 2. Péntek Gréti (VBTSE). W40: 1. Vini- czainé (Pécsi VSK), 2.
Németh Zsoltné (VHSE). W45: 1. Turcsánné (Pécsi VSK), 2. Kaszásné Boa Ágnes (Herkules SE).
 Open: 1. Lukács (Tipo TKE), 2. Péntek Gábor (VBTSE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!