Rendőrségi

2014.10.21. 11:09

Női táskákra vadásztak a tolvajok

Azzal a céllal utazott Veszprémbe két férfi, hogy nők táskáit szerezzék meg, és így jussanak értékekhez - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatójából.

Kovács Erika

Közlésük szerint két hajmáskéri férfi elhatározta, hogy október 12-én Veszprémben olyan járókelők táskáját szerzik meg, akiknél nem számíthatnak jelentős ellenállásra. Üzleteknél és bankautomatáknál szemelték ki áldozataikat. Egyikük hátulról megközelített az utcán sétáló idős, nehezen mozgó nőt, a vállán levő táskát lerántotta és elfutott. Társa a közelben várakozott személygépkocsival, hogy a menekülést biztosítsa.

Máskor egy veszprémi bankautomatánál figyeltek fel két nőre, akik készpénzt vettek fel a készülékből.  Ismét egyikük indult a nők után, amíg társa az autóban maradt. Az áldozat mögé sietett és táskáját lerántva futott a várakozó gépkocsihoz. Ekkor már nagyobb összegű készpénzt zsákmányoltak, amit egymás között elosztottak.

Dobosi Ádám a Veszprémi Rendőrkapitányság nyomozója és Csaba Ákos körzeti megbízott együttműködésével a napokban elfogták és őrizetbe vették F. A.  24 éves és B. N. 31 éves hajmáskéri lakosokat, akik a kihallgatáskor elismerték a cselekményeket. Ellenük lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt jár el a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!