Rendőrségi

2014.09.23. 14:13

Meglopta édesanyja albérlőjét

Bútorokat, műszaki cikkeket és egyéb lakberendezési tárgyakat lopott el egy 22 éves győri férfi 2014 májusában egy pápai lakásból.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást. A sértett 2014. május 16-án értesítette a rendőrséget arról, hogy az előző héten – míg külföldön tartózkodott – valaki több berendezési tárgyat is ellopott pápai albérletéből. A nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek során az ingatlan tulajdonosának a fia került látókörükbe. F. Zoltán kihallgatása alkalmával elismerte a bűncselekmény elkövetését. Cselekményét szorult anyagi helyzetével indokolta.

Elmondta, hogy a lakást a nála levő kulccsal nyitotta ki, majd onnan többek között gáztűzhelyt, mosógépet, mikrohullámú sütőt, konyhabútort, számítógépet és radiátorokat lopott el több százezer forint értékben. A tárgyakat három ismerősének adta tovább, akikkel azonban nem közölte, hogy azok bűncselekményből származnak. A nyomozók mindhárom személynél házkutatást tartottak és a lopott tárgyak egy része elő is került. A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás iratait a napokban vádemelési javaslattal küldte meg az eljáró hatóság a Pápai Járási Ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!