Rendőrségi

2014.07.12. 06:36

Hamar elfogták a fűkasza-tolvajt

Egy Pápa környéki településen élő idős ember fűkaszáját tulajdonította el szerda éjjel az a 31 éves falubeli férfi, akit másnap kora délután már gyanúsítottként hallgatott ki a Pápai Rendőrkapitányság egyik nyomozója.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett csütörtök délelőtt észlelte, hogy a házához tartozó egyik tároló helyiség lakatját leverték és onnan ellopták a több tízezer forintot érő damilos fűkaszáját. Meglepődve tapasztalta, hogy a szomszédos melléképület ajtaja is nyitva állt, amelyben két szatyrot és egy dobozos sört talált. A helyszínre érkező nyomozók a helyszíni szemlét követően azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd néhány óra múlva otthonában igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Rolandot. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított férfi gyanúsítottkénti kihallgatása alkalmával beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy előző éjszaka kereste fel a 75 éves falubelije udvarát, akiről tudta, hogy rendelkezik egy fűkaszával, mert korábban látta azzal dolgozni. A zárt melléképületen levő lakatot egy helyben talált szerszámmal leütötte, majd az ott megtalált kaszát magával vitte. A nála levő dobozos sört és a ruháit tartalmazó két táskát viszont a helyszínen felejtette. A kiérkező rendőröknek önként átadta a háza mögötti bokros részen eldugott lopott tárgyat, amit a nyomozók lefoglaltak és még aznap visszajuttattak jogos tulajdonosához. K. Roland ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!