Rendőrségi

2015.01.16. 10:23

Elfogták a pápai doppingdílert

Tiltott teljesítményfokozó szereket foglaltak le a Pápai Rendőrkapitányság nyomozói egy pápai férfi lakásán. A gyanúsított a szerek egyikéből ismerősének is adott el, ezért ellene büntetőeljárás indult.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2015. január 14-én délelőtt Pápán, a buszpályaudvar közelében egy személygépkocsival közlekedő férfit igazoltattak. Az egyenruhások átvizsgálták a vezető ruházatát, majd a járművét is. A csomagtartóban levő sporttáskában egy gyógyszeres dobozt találtak, benne 19 sárga színű tablettával. Az intézkedés alá vont elmondta, hogy sportol, a tabletta pedig teljesítménynövelő szer, amelyet a pápai F. L.-től vásárolt.

Fotó: rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a tablettákat lefoglalták, majd a 43 éves F.L. lakásán házkutatást tartottak. Ennek során több levélnyi és doboznyi tablettát, valamint ampullákban levő folyadékokat találtak, amelyeket szintén lefoglaltak. A férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, amelynek során elismerte, hogy a buszpályaudvarnál igazoltatott ismerősének sportteljesítmény fokozása céljából két ízben is adott el az egyik tiltott szerből. Elismerte továbbá, hogy a lakásán lefoglalt anyagok is tiltott teljesítményfokozó szerek, amelyeket saját fogyasztásra vásárolt az interneten.

F. L. ellen – szabadlábon hagyása mellett – teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A lefoglalt tablettákat és folyadékokat igazságügyi vegyész szakértő fogja vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!