Rendőrségi

2014.11.18. 14:49

Családi Nap Tapolcán

A közúti közlekedési balesetben elhunytak világnapja, november 16-a alkalmából a Tapolcai Rendőrkapitányság családi napot szervezett 2014. november 15-én, szombaton.

Felnőttek és gyerekek közlekedési ismereteiket megcsillantva mérhették össze tudásukat, majd az ünnepélyes eredményhirdetéskor a legjobb teljesítményt nyújtó családokat ajándékkosárral díjazták. A rendezvényt a Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, Kiss József Attila r. őrnagy nyitotta meg.

Köszöntője után 1 perces néma felállással emlékeztünk a közlekedési balesetben elhunytakra. Ezt követően kezdődhetett a családok közti megmérettetés. A felnőttek és gyermekeik KRESZ-tesztet töltöttek ki, míg a legkisebbek közlekedésbiztonsági témájú rajzokat színeztek. A közlekedési ismereteket felelevenítő kérdések után következett a verseny gyakorlati része, az udvarban felállított ügyességi pályán kellett gokarttal végighajtani úgy, hogy a legkevesebb hibapontot szerezzék.



Az időnként feltámadó őszi hideg szél sem vette el a gyerekek kedvét, de a gokartozás után szívesen tértek vissza az épületbe és látogatták meg a fogdát. Egy kis frissítő és rágcsálnivaló elfogyasztása után következett a várva várt eredmények kihirdetése.  Az KRESZ-tesztekben szerzett pontszámok, a gyermekek rajzai, valamint az ügyességi pályán nyújtott teljesítmény alapján állítottuk fel a helyezéseket. Az első három helyezett család ajándékkosarat kapott ajándékba, de a többiek is édességekkel és emléklappal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!